Allerlei

Confituur van mango en vijg

Print Friendly, PDF & Email

Je eigen confituur maken is heel gemakkelijk. Je krijgt specialere combinaties als in de supermarkt, en je kan er natuurlijk heel creatief in zijn. Hier een voorbeeldje van mijn favoriete confituur van mango en vijg

Recept voor 1 pot confituur

Ingrediënten:

  • 180 gr vruchtvlees van mango (2/3)
  • 3 vijgen
  • confituur suiker
  • glazen confituur pot met ijzeren deksel

Werkwijze:

  1. Schil de mango, verwijder de pit en snij hem in hele fijne blokjes
  2. Weeg de blokjes en meng deze met de juiste hoeveelheid confituursuiker
  3. Laat dit 3uur tot 1 nacht in de koelkast rusten
  4. Doe de helft van de mangoblokjes in een kleine kookpot en breng deze naar het kookpunt
  5. Laat enkele minuten zachtjes pruttelen tot dat de mango gaar is
  6. Mix deze mangoblokjes tot een gladde massa
  7. Voeg nu de andere helft van de mangoblokjes toe
  8. Laat dit een 2 minuten pruttelen
  9. Verwijder het steeltje van de vijg, en snij de vijgen in fijne stukjes
  10. Weeg de vijgen en neem ook hiervoor de juiste hoeveelheid confituursuiker
  11. Voeg nu de blokjes vijg en de confituursuiker toe
  12. Meng alles goed onder elkaar en laat dit samen nog enkele minuten pruttelen
  13. Giet ondertussen kokend water in de confituur pot
  14. Maak de confituur pot terug leeg en schenk er de confituur in
  15. Draai het deksel erop en ze de pot ondersteboven
  16. Laat zo afkoelen
  17. Bewaar de confituur op een koele plaats

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *