GinTonic Foodpairing, Recepten

Ginderella gin – Gepofte wortel, pesto van brandnetel, klaverzuring

GinTonic: Ginderella gin – schijfje wortel –  3 jeneverbessen
Foodpairing: Gepofte wortel, pesto van brandnetel, klaverzuring en blaadjes van paardenbloem

Ginderella is de allereerste en meest bekende telg van de Heynsquared familie. Robertskruid, Japanse Duizendknoop en Kleine varkenskers zijn slechts enkele van de (on)kruiden die gebruikt werden om deze Gin zijn unieke smaak en geur te geven. Uiteindelijk werden niet minder dan 9 extracten (3 onkruiden, 3 invasieve exoten die enkel bij de verdelgingsdienst gekend zijn en 3 klassieke botanicals) in Ginderella verwerkt. Op de zwarte peper en de Kafferlimoen (vers gekocht in Gent) na, werden alle ingrediënten met de nodige vakkennis vers geoogst in en rond Gent.

Foodpairing: Voor deze pairing ging ik ook op zoek naar onkruid. Maar dan wel de drie meest voorkomende en bekendste. Brandnetel, klaverzuring en blaadjes van paardenbloem. Deze staan bijna in elke tuin of berm voor het plukken. Verder ga ik aan de slag met een recept uit het boek van groentechef Seppe Nobels van Graanmarkt 13.

Cinderella gin13

Nodig:

Wortelen:

  • 8 jonge wortels
  • 1/2 bol knoflook
  • 6 takjes tijm
  • 4 laurierblaadjes
  • 6 kruidnagels
  • 6 jeneverbessen
  • gemalen peper
  • fleur de sel
  • 4 el olijfolie

Pesto van brandnetel:

  • vers geplukte brandnetels
  • Parmezaanse kaas
  • geroosterde pijnboompitten
  • olijfolie

Overig:

Cinderella gin2

Doen:

Wortelen:

  1. Maak de wortels schoon, leg ze in een ovenschotel
  2. Verdeel hier de halve bol look en de rest van de kruiden over
  3. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout
  4. Bedek deze met zilverfolie en zet gedurende 45 minuten in een oven van 160 graden

Pesto van brandnetel:

  1. Pluk verse topjes van brandnetel, was deze zorgvuldig
  2. Kook de brandnetel gedurende 5 minuten, verfris onmiddellijk met koud water
  3. Laat deze goed uitlekken, wring ze goed uit
  4. Weeg de brandnetel (1/3) af en voeg hetzelfde gewicht pijnboompitten (1/3)  en Parmezaanse kaas (1/3)  toe
  5. Mix de pesto fijn met olijfolie, breng op smaak met peper en zout

Afwerking:

  1. Bak de wortelen kort op met een beetje olijfolie
  2. Schil deze op bord
  3. Verdeel de pesto en mosterdzaadjes erbij
  4. Werk af met klaverzuring, blaadjes van paardenbloem en zonnebloempitten

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *