Wrap biefstuk stroganoff met dressing van geroosterde paprika
Hoofdgerechten, Recepten

Wrap biefstuk stroganoff met dressing van geroosterde paprika

Wrap biefstuk stroganoff

Bœuf Stroganoff is een vleesgerecht uit de Russische keuken, bestaande uit dunne plakjes biefstuk met een pittige saus, de Stroganoffsaus. Het recept stamt uit de 19e eeuw en is vernoemd naar de familie Stroganov. Russische immigranten verspreidden het recept over de hele wereld en intussen bestaan er talloze variaties op het origineel. Zo maken wij een heerlijke variant: Wrap biefstuk stroganoff 

Deze overheerlijke wrap vullen we met een dressing van gegrilde paprika, rucola, gebakken champignons, entrecote en gepekelde rode ui. Klinkt heerlijk, toch?

Nodig voor 2 personen

  • 2 rode paprika’s
  • 250 g champignons
  • 50 g rucola
  • 100 g zure room
  • 1 rode ui
  • 300 g entrecote
  • scheut wodka
  • 1/2 tl harissa
  • 2 el azijn
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker

Doen

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika’s op het rooster in het midden van de oven en rooster ze ca. 30 min
  • Neem uit de oven en doe ze in een afgesloten plastic zak. Laat 20 min. rusten.
  • Verwijder het vel, de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s.
  • Mix 1 geroosterde paprika met 100 g zure room, 1/2 tl harissa en 2 el wodka
  • Breng de dressing op smaak met peper en zout
  • Snij de rode ui in fijne ringen. Voeg 2 el azijn, 1 tl zout en 1 tl suiker toe en roer door totdat de suiker is opgelost.
  • Snij de andere geroosterde paprika in reepjes
  • Kuis de champignons, snij deze in 4. Bak de champignons gaar, voeg op het einde de reepjes geroosterde paprika toe. Kruid de groenten met peper en zout
  • Kruid de entrecote met peper en zout. Bak deze saignant of naar eigen wens harder of zachter
  • Warm de wraps op zoals op de verpakking staat
  • Smeer een beetje dressing van paprika op de wrap
  • Verdeel er rucola en gebakken champignons en paprika bovenop
  • Snij de entrecote in dunne plakjes, leg deze op de groenten
  • Kruid extra met peper en grof zeezout
  • Verdeel er een beetje gepekelde rode ui over
  • Vouw de wraps dicht en geniet
Wrap biefstuk stroganoff met dressing van geroosterde paprika

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *