Restaurant belevingen

Capriani – Turnhout – Italian comfort food

Print Friendly, PDF & Email

Capriani, een vleugje Italië op de Grote Markt van Turnhout,

In 2014 openden de broers Avi en Shaly Blits in Turnhout de deuren van hun eerste restaurant: ‘Brasserie Capriani’. Al snel werd duidelijk dat beide broers het horeca-virus flink te pakken hadden, want bij één restaurant bleef het niet. Kort hierna opende ze nog een Capriani restaurant op het Antwerpse Eilandje, in Antwerpen City (diamantwijk) & Lakeside Mechelen. Binnenkort opent er nog een vestiging op de Grote markt van Lier en eentje in Schilde.

DSC_0332

De broers Blits kregen de passie voor horeca en food met de paplepel ingegeven. Van kinds af aan hielpen ze al mee in de zaak van hun oma. In de zomer van 2011 besliste het jonge duo uiteindelijk vol enthousiasme om de eerste pagina van hun eigen horeca-avontuur te schrijven. De combinatie van de prachtige oude meesterwoning met deze moderne setting zorgt voor een unieke, niet te missen sfeer. Het Italiaans personeel geeft de final touch aan een sfeervolle ervaring.

DSC_0313

Bij Capriani kan je terecht voor heerlijke en pure gerechten uit de Italiaanse keuken. De smaakvolle gerechten worden met zorg bereid en met passie geserveerd in een gezellig kader dat getuigt van de typisch Italiaanse zuiderse, maar temperamentvolle sfeer. Genieten van een echte Italiaanse ovengebakken pizza, een verrukkelijke pasta of een heerlijk mediterraans stukje vlees of vis klaargemaakt door een echte Italiaanse chef. Wij starten alvast met een iets te zoet Aperitief maison “Bellini” en een glaasje Prosecco.

DSC_0264

Om te starten kiezen we één van de suggesties “Anti Pasti”. Zo kwam er Vitello tonato, rundcarpaccio met rucola, parmesaan en balsamico, carpaccio van tonijn en een carpaccio van zalm en sint jacobsvruchten.  Lekkere voorgerechten met de Vitello tonato als onze favoriet. Ik hou niet zo van de balsamico crème op carpaccio.

DSC_0276

Bij de Anti Pasti hoorde ook nog deze Melanzana Parmigiano. Een Italiaans ovengerecht met aubergines, tomatensaus & mozzarella. De Melanzana was enorm lekker, maar kon misschien beter gepresenteerd worden in een kleine ovenschotel.

DSC_0278

Hierna volgde een smaakvolle ravioli van kreeft met scampi, gamba’s en iets teveel tomatensaus. Ook de niet eetbare versiering kon beter achterwege blijven

DSC_0297

Ik koos voor de Ossobuco met pasta. Gewoonweg lekker. Ik zou hem dus opnieuw bestellen, maar op de kaart staat zoveel lekkers dat ik volgende keer waarschijnlijk toch voor een andere Italian comfort food kies.

DSC_0288

Als dessert kwam er de Torta al limone (citroentaart) en vers geklopte zabaglione aan tafel. Citroentaart mag voor mij echt wat pit hebben, deze versie was heerlijk kwa structuur maar iets te zoet, zeker met de karamelsaus die erover werd gegoten.

DSC_0325

IL Capriani
Grote Markt 74
2300 Turnhout
Tel: +32 14 73 14 97
Website

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *