Le Clos Des Récollets - Revisit - Durbuy
Restaurant belevingen

Le Clos Des Récollets – Revisit – Durbuy

Print Friendly, PDF & Email

Durbuy

Vanaf dat je de autostrade verlaat ontspat het instant vakantiegevoel. Een glooiend weggetje doorheen de bossen en velden brengt je tot in het centrum van Durbuy. Misschien wel één van de bekendste dorpjes in de Ardennen

Le Clos Des Récollets - Revisit - Durbuy

Le Clos Des Récollets

Voor de tweede maal waren we te gast bij hotel Le Clos Des Récollets. Deze keer specifiek om de gerechten van chef Frédéric Bruneel te proeven. 

Chef Bruneel werd opgeleid in de keuken van Sea Grill bij Yves Mattagne, maar dit is zeker niet de enige troef van Le Clos des Récollets. Er zijn nog vele andere aspecten die een tijdloze aantrekkingskracht geven en zorgen voor een ontspannen sfeer.

Le Clos Des Récollets - Revisit - Durbuy

De tijdloze charmes van Clos des Récollets

Clos des Récollets vind zijn onderdak in een oude boerderij bestaande uit drie kleine 17de-eeuwse huizen. Deze herbergt 8 verschillende kamers en een restaurant met een aantrekkelijk, romantisch en rustiek kader. 

Le Clos Des Récollets - Revisit - Durbuy

Met het mooie weer hadden we het geluk om te kunnen dineren op het prachtige terras. Als aperitief kozen we eenmaal voor een gin tonic, anderzijds voor een heerlijke Vesper Martini van BelRoy’s. Hierbij werden een drietal smakelijke hapjes geserveerd.

Le Clos Des Récollets - Revisit - Durbuy

Menu Gourmand

Ceviche van zeebaars – Vanillecrème – Limoen – Framboos

Ceviche van zeebaars - vanillecrème - limoen - framboos

Zalm mi-cuit – Witte asperges – Hazelnootboter – Knapperige lentegroenten

Zalm mi-cuit - witte asperges - Hazelnootboter - Knapperige lentegroenten

Lamsfilet – Artisjokken – Aubergine kaviaar – Tijm

Lamsfilet - Artisjokken - Aubergine kaviaar - Tijm

Ijs van kers – Amandel

Ijs van kers - Amandel

Alleen al de keuken van Frédéric Bruneel is de verplaatsing waard. Deze is in de afgelopen twee decennia dankzij een voorbeeldige consistentie helemaal niet verouderd, maar juist het tegenovergestelde, omdat hij aan maturiteit en persoonlijkheid heeft gewonnen. De invloeden van Mattagne zijn ondertussen al ver weg, maar de kwaliteit en de permanente zorg voor goed uitgevoerd werk blijven de belangrijkste leidmotieven van de chef.


Praktisch

Hotel Restaurant Le Clos des Récollets ¦ Rue de la Prévôté 9 ¦ 6940 Durbuy
+32 86 212969 ¦ info@closdesrecollets.be ¦ Website Facebook


Kriskookt.be werd uitgenodigd om het hotel en restaurant te komen uittesten. We bekijken onze beleving altijd door de ogen van gasten. Zo zijn onze artikels objectief en eerlijk.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *