Durbuy
Vanaf dat je de autostrade verlaat ontspat het instant vakantiegevoel. Een glooiend weggetje doorheen de bossen en velden brengt je tot in het centrum van Durbuy. Misschien wel één van de bekendste dorpjes in de Ardennen
Le Clos Des Récollets
Voor de tweede maal waren we te gast bij hotel Le Clos Des Récollets. Deze keer specifiek om de gerechten van chef Frédéric Bruneel te proeven.
Chef Bruneel werd opgeleid in de keuken van Sea Grill bij Yves Mattagne, maar dit is zeker niet de enige troef van Le Clos des Récollets. Er zijn nog vele andere aspecten die een tijdloze aantrekkingskracht geven en zorgen voor een ontspannen sfeer.
De tijdloze charmes van Clos des Récollets
Clos des Récollets vind zijn onderdak in een oude boerderij bestaande uit drie kleine 17de-eeuwse huizen. Deze herbergt 8 verschillende kamers en een restaurant met een aantrekkelijk, romantisch en rustiek kader.
Met het mooie weer hadden we het geluk om te kunnen dineren op het prachtige terras. Als aperitief kozen we eenmaal voor een gin tonic, anderzijds voor een heerlijke Vesper Martini van BelRoy’s. Hierbij werden een drietal smakelijke hapjes geserveerd.
Menu Gourmand
Ceviche van zeebaars – Vanillecrème – Limoen – Framboos
Zalm mi-cuit – Witte asperges – Hazelnootboter – Knapperige lentegroenten
Lamsfilet – Artisjokken – Aubergine kaviaar – Tijm
Ijs van kers – Amandel
Alleen al de keuken van Frédéric Bruneel is de verplaatsing waard. Deze is in de afgelopen twee decennia dankzij een voorbeeldige consistentie helemaal niet verouderd, maar juist het tegenovergestelde, omdat hij aan maturiteit en persoonlijkheid heeft gewonnen. De invloeden van Mattagne zijn ondertussen al ver weg, maar de kwaliteit en de permanente zorg voor goed uitgevoerd werk blijven de belangrijkste leidmotieven van de chef.
Praktisch
Hotel Restaurant Le Clos des Récollets ¦ Rue de la Prévôté 9 ¦ 6940 Durbuy
+32 86 212969 ¦ info@closdesrecollets.be ¦ Website | Facebook
Kriskookt.be werd uitgenodigd om het hotel en restaurant te komen uittesten. We bekijken onze beleving altijd door de ogen van gasten. Zo zijn onze artikels objectief en eerlijk.