Madeleine met adzuki
We halen een oude rubriek terug van onder het stof. Met “recepten van de chef” publiceren we haalbare recepten die we hebben geproefd op restaurant. We bijten de spits af met deze madeleine met adzuki crème van Dim Dining in Antwerpen.
Dim Dining in Antwerpen
Dim Dining op de Vrijdagmarkt in Antwerpen staat bekend om zijn kosmopolitische oosterse keuken met een Westerse inslag. Sinds het vertrek van oprichter en chef Dimitri Proost staat sinds kort staat de keuken onder leiding van chefs Simon Van Dun en Yuki Kimura.
Ons laatste bezoek aan dit restaurant stond in het teken van een unieke samenwerking tussen Dim Dining & Peter Goossens. Een fantastische lunch die werd afgesloten met koffie en matcha thee. Hierbij werd een overheerlijke Madeleine met rode bonen geserveerd. Het perfecte voorbeeld hoe mooi Oosterse en Franse werelden samen vloeien in één hapje.
Madeleine deeg
- 100 gr kristal suiker
- 100 gr bloem
- 4 gr bakpoeder
- 100 gr boter, kamertemperatuur
- zeste van 1 limoen
Adzuki (rode boon)
- 100 g rode bonen pasta
- 20 g gember azijn
Doen
- Meng suiker, bloem en bakpoeder met een spatel of in een keukenrobot
- Voeg de eieren toe
- Voeg daarna de boter toe, meng tot een egaal deeg
- Meng als laatste de zeste van limoen onder het deeg
- Doe het deeg in een spuitzak, bewaar deze in de koelkast
- Meng de rode bonen pasta met gember azijn
- Beboter de madeleine vormpjes
- Spuit een grondlaag in de vormpjes
- Lepel in het midden een toefje van de crème met rode bonen pasta
- Spuit hierover nog een beetje madeleine deeg zodat je de crème niet meer ziet
- Bak de madeleine gedurende 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Geniet!
Praktisch
Dim Dining ¦ Vrijdagmarkt 7 ¦ 2000 Antwerpen
Website ¦ Facebook ¦ 03 226 26 70 ¦ Reserveer online