Dim Dining, een culinaire hotspot in Antwerpen.
Dim Dining, het gastronomisch restaurant dat naam maakt met een kosmopolitische oosterse keuken, serveert vanaf midden juni een menu dat samen met de driesterrenchef Peter Goossens werd samengesteld.

Een nieuwe wind
Sinds ons laatste bezoek aan Dim Dining is er heel wat verandert. Dimitri Proost, de jonge talentvolle chef die het concept “Japanse keuken met een Westerse twist” uitwerkte, verdween van het toneel. Sinds kort staat de keuken onder leiding van chefs Simon Van Dun en Yuki Kimura. Daarnaast zorgt Jonas Kellens als restaurant manager en saké expert voor een unieke eetervaring voor alle gasten

Dim Dining & Peter Goossens
Bij Dim Dining geloven ze in het samenbrengen van het beste van twee werelden. Vanuit deze passie ontstond het idee om de handen in elkaar te slaan met een topchef. Het team van Dim Dining nodigde Peter Goossens uit om de handen in elkaar te slaan en samen een bijzonder menu te creëren.
De enige driesterrenchef van België ontwikkelde hiervoor exclusief twee nieuwe gerechten met verschillende smaakpatronen die typerend zijn aan de Japanse keuken. Tijdens het uitwerken van deze ‘signature dishes’ deelde hij zijn expertise met het team van Dim Dining.

Dim Dining is vernieuwend en traditioneel. Dim is Aziatisch en westers.
Als aperitief kozen we eenmaal voor de Japanse Sakurao Dry Gin uit Hiroshima, ikzelf ging voor de sparkling sake. Hierbij werden alvast enkele smaakvolle amuses geserveerd.

Vervolgens verscheen en nog een frisse amuse met zeekat, karnemelk, komkommer, peren miso en sorbet van limoen & sake op tafel.

Om de hapjes af te sluiten was er nog een yaki gyoza van tonijn & rode biet. Deze werd geserveerd met een hangop met rode biet en korenbloem.

Zeebaars – avocado – zwarte rijst by Peter Goossens

Een waanzinnig lekker gerecht om deze menu mee te starten. Smaken vloeien samen waardoor dit gerecht een extra dimensie krijgt. In het glas proeven we de elegante, fris minerale riesling trocken 2017 van Weingut A. Christmann uit Duitsland.

Langoustine – artisjok – aubergine – dashi by Peter Goossens


Toen werd het even stil aan tafel. Een smaakbom van jewelste. In het glas een Japanse sake: Nara – Miyoshino Shuzo – Hanatomoe

Gelakte eend – miso dare – gepekelde daikon by Dim

Perfect gebakken barbarie-eend werd geserveerd met 2 verschillende soorten cannelloni. Hierbij werd de heerlijke Spioenkop – Pinot Noir 2015 uit South-Africa – Elgin Valley geschonken.

Kersen – sakurasiroop – witte sesam – gerookte miso shiro – ijs van Umeboshi – shio koji – rode zeealg by Dim

Het dessert, omschreven als kers op de taart was een pure umami bom waarvan de creativiteit eraf spat. In het glas werd de sake Mukai Shuzo van Ine Mankai geschonken. Een overheerlijke sherryachtige sake van rode rijst.

Bij de koffie en matcha thee


Deze menu is beschikbaar tot en met 1 juli, al dan niet met aangepaste wijnen, tijdens zowel lunch- als avondservice. Reserveren is, gezien de korte periode waarin het menu aangeboden zal worden, een must en kan via www.dimdining.be of telefonisch via 03 226 26 70.

Praktisch
Dim Dining ¦ Vrijdagmarkt 7 ¦ 2000 Antwerpen
Website ¦ Facebook ¦ 03 226 26 70 ¦ Reserveer online