Restaurant belevingen

DIM Dining – Antwerpen – Dimitri Proost

Print Friendly, PDF & Email

Lees hier het nieuw artikel over Dim


DIM Dining,

Binnen het jaar verhuisde Dimitri Proost zijn restaurant DIM Dining van het uiterste kleine pand in de Leeuwenstraat naar het voormalige restaurant ‘Te Kook’ op de Vrijdagsmarkt. In dit pand vormen de gerechten, de vibe en het interieur één geheel. De enige vergelijking met het vorige pand is de toog en de open keuken.

Dimitri Proost,

In die prachtige open keuken vinden we Young talent Dimitri Proost, deze keer vergezeld van een jong team. Dimitri geraakte enkele jaren geleden helemaal onder de indruk van de Japanse eetcultuur. Hij liep stages bij o.a. het Londense Hakkasan en Yamazato in Amsterdam, beide bekroond met één michelin ster. Na verschillende reizen naar Japan en een tussenstop bij ‘T Fornuis in Antwerpen was het tijd om zijn visie neer te schrijven in eigen gerechten. Met de hulp van zijn leermeester Johan Segers kreeg hij de kans om dit waar te maken.

Signatuur dish – Smaakmeester suggestie

Vanaf de opstart had Dimitri een signatuur dish. Octopus wordt dertien keer gekookt voor een botermals resultaat. Deze wordt gefrituurd in een tempura beslag en geserveerd met groene chili saus. Daarnaast is ook zijn Crispy Duck Salad een fenomeen. Stukjes heel krokante eend worden geserveerd met jonge sla, pompelmoes en zoete pruimensaus. Deze Crispy Duck Salad is dan ook de Smaakmeester suggestie.

Puur en recht naar de essentie,

Restaurant DIM stond al enige tijd op onze must visit list. Eindelijk kregen we de kans om deze zaak te gaan ontdekken. Ik had al verschillende hapjes geproefd van deze chef die me telkens deden uitkijken naar meer. Ook in het restaurant serveert Dimitri gerechten die je doen hunkeren naar meer. Zijn kookstijl is er één waarvan je meer wilt proeven.

Urban Fusion,

We nemen plaats aan een tafeltje in het midden van het restaurant met een prachtig zicht op de open keuken. Het kosmopolitisch trendy interieur laat je wanen dat je in een wereldstad zit. We vergeten even alles en laten ons onderdompelen in de Japans – Westerse kookstijl van DIM. We geven de chef carte blanche met het menu Omakase. Deze menu is verkrijgbaar in 6 (€85), 9 (€110) of 12 (€140) gangen.

Starten deden we met een glaasje Bollinger champagne. Hierbij werd een sashimi van watermeloen met sesam olie en pastrami van Wagyu geserveerd.

Als tweede amuse serveerde de chef een gefrituurde oester met ponzu

Bonito, ook wel gestreepte tonijn genoemd werd geserveerd met groene peper en een vinaigrette van eigeel.

Sint-Jacobsnoot – Pecannoot – Kaviaar

Gefrituurde Soft-shell crab – Mayonaise ponzu – Vinaigrette ramenas

De smaakmeester suggestie crispy duck salad met jonge sla, pijnboompitten, witte en roze pompelmoes werd aan tafel gemend.

Als hoofdgerecht werd er wilde eend geserveerd met shiitake en gefrituurde courgettebloem. Hierbij kwam een goddelijke dimsum met het vlees van de billetjes.

Het dessert bestond uit de geslaagde combinatie van chocolade, Japanse whisky, olijfolie en zeezout. De Japanse whisky had er wat mij betreft iets harder door mogen komen.

Koffie

Praktisch:

Dim Dining ¦ Vrijdagmarkt 7 ¦ 2000 Antwerpen
Website ¦ Facebook ¦ 03 226 26 70 ¦ Reserveer online

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *