Restaurant Terborght – Diner 08/02/2014 – Groupon
In April 2004 opende jong keukengeweld chef Lesley De Vlieger en zijn vrouw Marijke De Ron restaurant Terborght in dit prachige trapgevelpand. Deze statige hoeve uit 1617 naast het provinciedomein in Huizingen werd al snel een culinaire trekpleister. Amper 8 maanden na de opening werd hun restaurant bekroond met een eerste Michelinster. In 2005 werd Lesley uitgeroepen tot Jonge Topchef van Vlaams Brabant.
Chef Lesley De Vlieger studeerde aan Ter Groene Poorte in Brugge. Hierna deed hij ervaring op bij enkele top zaken zoals Bruneau*, Hof ter Eycken*, Lijsterbes* en Librije*** in Zwolle, Nederland. Lesley omschrijft zijn keuken zelf als: Eigentijds met een klassieke basis en met veel respect voor verse producten. Tijdens ons diner konden we dan ook genieten van een creatieve keuken met herkenbare producten en bereidingen.
In augustus 2012 opende ze naast het restaurant een gezellig bistro “Oud Dorp”. Hier serveert Lesley’s ex-sous-chef Jelle Temmerman hedendaagse brasserie gerechten.
Ons Diner:
Beginnen deden we een een reeks originele en eetlust opwekkende hapjes die aan een snel tempo geserveerd werden. Hierbij genoten we van een “overpriced” heerlijk glaasje Riesling Sekt, Brut Prestige, Weingut Sander (€11), ik koos voor een alcohol vrij alternatief van Campari (Sanbitter, San Pellegrino).
De samenhang, het mondgevoel, de structuur en de smaak waren top.
Restaurant Terborght
Oud dorp 16-18
1654 Huizingen
Tel.: 02/380 10 10
info@terborght.be
1 Michelinster
16/20 Gault Millau