Blog, Restaurant belevingen

Lady Chef of the Year 2014: Stéphanie Thunus

Print Friendly, PDF & Email
Au Gré du Vent – Seneffe – 20/01/2014
Stéphanie Thunus is de laureaat van de Lady Chef of the Year 2014 wedstrijd. De keuze van de jury van culinaire journalisten en het publiek, onder het controlerende oog van Wout Bru, was overduidelijk. De chef van Au Gré du Vent uit Seneffe mag het ganse jaar de titel Lady Chef of the Year dragen.
2013/2014 wordt het jaar van de grote doorbraak voor Stéphanie. Ze ontvangt van Gault&Millau de titel van “Jonge Topchef van Wallonië” en een score van 15/20, amper een week later behaalt ze haar eerste Michelinster. Drie grote bekroningen op zulke korte tijd. Een rollercoaster die te vergelijken valt met het parcour van Arabelle Meirlaen (Lady Chef in 2008 / Eerste ster in 2010 / Topchef van het jaar 2014)

Centraal thema dit jaar is producten van bij ons. Respect voor milieu, het volgen van de seizoenen en aandacht voor duurzaamheid, dat alles beperkt weliswaar de keuze van een chef, maar biedt tegelijkertijd een grote rijkdom aan producten. Als dochter van landbouwers heeft ze de streekproducten met de papfles meegekregen. De boter, melk en kaas worden dan ook geproduceerd op de boerderij van haar ouders.
Na een studie aan de hotelschool in Namen begon ze te werken als keukenhulp in « La Maison du Cygne » op de Grote Markt in Brussel. Hier legt ze de basis van haar kokscarrière. Op haar tweeëntwintigste trekt ze naar « Le Gril aux Herbes » in Wemmel, waar ze 8 jaar aan de zijde van Evan Triantopoulos werkt, een chef die bekend staat als een groot kenner van fijne producten en als een uitzonderlijke leermeester. In 2012 opende ze samen met haar man Sébastien Guchet hun eigen restaurant “Au Gré du Vent”.

 

Amuses van het huis
Champagne Didier Michel Brut 1er cru

 

 

Cannelloni van gerookte paling, lokale geitenkaas en bieten. 
I Frati de Cà dei Frati, Lugana Doc
Eend van de Hoeve van Sauvenière met vergeten groenten en knolselderrisotto 
Saint-Nicolas de Bourgueil, Cuvée Estelle
Poire belle Hélène op onze wijze

 

Friandises bij de koffie
 

Stéphanie brengt haar ingrediënten samen in een compacte compositie met uitmuntende samenhang. De borden zijn prachtig gepresenteerd en de smaakbalans is telkens van een culinaire perfectie. Een dikke proficiat aan het ganse team.

Au Gré du Vent 
Stéphanie Thunus en Sébastien Guchet
Rue de Soudromont 55
7180 Seneffe
064/33 66 01
www.resto-augreduvent.be

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *