Schelvis is een vis uit onze Noordzee, de structuur kan je een beetje vergelijken met Kabeljauw, de smaak is iets zachter. Voor mij was deze vis nog redelijk onbekend, maar dankzij de North Sea Chefs kwam hier verandering in.
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
Risotto:
- 125 gr risotto rijst: bv. Arborio
- 1/2 dl witte wijn
- 450 ml groenten bouillon
- 1 sjalot, fijn gesnipperd
- 125 gr knolselder, in fijne blokjes gesneden
- olijfolie
- Parmezaanse kaas
Afwerking:
- 240 g schelvis
- 4 plakje ontbijtspek
Werkwijze:
- Droog de plakjes spek gedurende een uur op 90 graden in de oven
- Hak het spek fijn en zet even apart
- Maak nu de risotto:
- Zet een ruime kookpot op het vuur met een scheut olijfolie.
- Stoof hierin de sjalot aan zonder te kleuren.
- Voeg de risotto rijst toe, stoof even zonder te kleuren.
- Meng de stukjes knolselder door de rijst
- Schenk er de wijn bij, laat deze voor de helft inkoken
- Voeg 1/3 van de kokende bouillon toe
- Roer af en toe zacht tot de bouillon bijna verdampt is
- Voeg verder bouillon toe tot de rijst helemaal gaar is.
- (Het kan dat je een beetje bouillon over houdt)
- Meng een beetje geraspte Parmezaanse kaas en een klontje boter onder de rijst
- Breng op smaak met peper en zout
- Snij de schelvis in 4 porties en kruid deze met peper en zout
- Bak de schelvis kort aan in een pan met boter
- Serveer de risotto met gebakken schelvis en een beetje gedroogd spek