Panzanella - Italiaanse salade met geroosterd brood
Allerlei, Barbecue, Hoofdgerechten, Recepten, Voorgerechten

Panzanella – Italiaanse salade met geroosterd brood

Print Friendly, PDF & Email

Panzanella

Panzanella is een klassiek Italiaans gerecht op basis van tomaten en oud brood. Deze broodsalade, afkomstig uit Toscane is ideaal om restjes op te werken. Normaal gezien wordt oud brood geweekt om onder te salade te mengen. In ons recept serveren we heerlijk krokant getoast brood apart. 

Nodig voor 2 personen

  • 4 tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode ui
  • 10 olijven
  • 1 bol mozzarella
  • 1 el kappertjes
  • 1 klein teentje knoflook
  • 4 ansjovis
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • witte wijn azijn
  • 1/2 Turks brood of focaccia

Doen

  • Snij de tomaat en komkommer in blokjes, de rode ui in fijne ringen
  • Snij de mozzarella in blokjes, de olijven doormidden
  • Snij de uitgelekte ansjovis in stukjes
  • Doe alle ingrediënten in een ruime mengkom
  • Voeg het uitgeperst teentje knoflook en fijngesneden basilicum toe
  • Voeg witte wijn azijn en olijfolie toe, kruid met peper en zout
  • Snij het brood in plakken van 1 cm, wrijf het in met olijfolie
  • Toast het brood op de bbq of in de oven
  • Serveer het getoast brood bij de frisse salade

Meer originele barbecue salades vind je hier

Panzanella - Italiaanse salade met geroosterd brood

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *