Nationale Oesterdag - Vermout & Oesters
Aperitief hapjes, Dranken & Cocktails, Recepten

Nationale Oesterdag – Vermout & Oesters

Print Friendly, PDF & Email

Vandaag, 5 augustus, is het weer hoog tijd om te genieten van de parels van de zee. Het is namelijk officieel Nationale Oesterdag! Laten we alvast eerlijk zijn en zeggen dat ikzelf niet echt gek ben van een pure rauwe oester. Toch vind je op de blog al een mooie reeks recepten met oesters. Klopt ‘recepten’ want als de oester wordt klaargemaakt, vind ik het wel enorm lekker. Speciaal voor deze nationale oesterdag maken we dus twee versies. Eentje puur natuur met enkele druppels vermout. Een tweede versie is de tartaar van oester en rund in combinatie met een smaakvolle oester martini.

Vermout & Oesters

  • oesters
  • Noilly Prat Original Dry
  • ijsblokjes
  • schijfje citroen
  • Open de oesters, sprenkel enkele druppels vermout over de oester
  • Serveer hierbij de Noilly Prat in een glas met ijs en een schijfje citroen

Oyster Martini – Tartaar van oester en rundsvlees

  • oesters
  • rundsvlees
  • basilicum
  • olijfolie
  • emmentaler
  • peper en zout
  • Rasp de emmentaler op een bakplaat met bakpapier
  • Bak deze gedurende 5 minuten krokant in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Open de oeters (vang het vocht op voor de cocktail)
  • Snij de oesters in fijne stukjes
  • Snij het rundsvlees in fijne stukjes (reken hiervoor 1 deel oester & 2 delen rundsvlees)
  • Breng de tartaar op smaak met olijfolie, peper en zout
  • Serveer de tartaar in de oesterschelpen
  • Werk af met een krokantje van emmentaler en verse basilicum
  • Serveer hierbij een heerlijke Oyster Martini

Oyster Martini

  • 50 ml gin
  • 30 ml Noilly Prat Original Dry
  • 15 ml oestervocht
  • ijsblokjes
  • zeste van citroen
  • Giet het oestervocht door een neteldoek
  • Doe de gin, vermout en het oestervocht met ijsblokjes in een mengglas
  • Roer kort
  • Strain de cocktail in een gekoeld glas, of glas met een ijsblokje
  • Werk af met een zeste van citroen
  • Enjoy!

#ADV – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Alcobrands



Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *