Fish and chips - Rice Krispies & Zoete aardappel
Hoofdgerechten, Recepten

Fish and chips – Rice Krispies & Zoete aardappel

Fish and chips

Fish and chips is puur Brits comfort food. Deze gefrituurde vis met frieten vind je er overal. Wij maken hier een leuke variant op. In plaats van de vis met een beslag te frituren, paneren we de vis met rice krispies en sesamzaad. We bakken deze ook in de pan i.p.v. te frituren. Verder vervangen we de frietjes door in de oven gebakken frietjes van zoete aardappel. De garnituur blijft wel hetzelfde. We serveren hierbij heerlijke erwtenpuree en tartaarsaus.

Recept voor 2 personen

Rice Krispie Fish Fingers

  • 350 g witte vis (bv kabeljauw)
  • 70 g Rice Krispies
  • 10 g sesamzaad
  • 2 eieren
  • 100 g bloem
  • peper en zout
  • Maal de helft van de rice krispies fijn. Meng deze met de ander helft, voeg hier alsook het sesamzaad aan toe
  • Snij de vis in reepjes / stukjes
  • Kruid de vis met peper en zout
  • Wentel de stukken vis eerst door de bloem, daarna door het losgeklopt ei.
  • Wentel deze door de mengeling van rice krispies & sesamzaad
  • Warm een klontje boter op in een anti-kleefpan
  • Bak hierin de gepaneerde vis gaar

Tartaarsaus

  • 150 g mayonaise
  • 1 el kappetjes
  • 2 augurk, fijngesneden
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 el fijngesneden bieslook / peterselie
  • Meng alle ingrediënten voor de tartaarsaus
  • Bewaar tot gebruik in de koelkast

Erwtenpuree

  • 250 g diepvrieserwten
  • olijfolie
  • peper en zout
  • citroen
  • Kookt de erwtjes 4 min. Giet nadien de erwtjes af.
  • Pureer de erwten en breng op smaak met de zeste van de citroen en peper en zout.
  • Hou de puree lauw / warm.

Frietjes van zoete aardappel

  • 1/2 kg zoete aardappel
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • Schil de zoete aardappel
  • Snijd eerst plakken van de aardappel, snijd vervolgens de plakken in reepjes, zodat je frietjes krijgt
  • Meng deze met olijfolie, peper en zout
  • Verdeel deze op een bakplaat met bakpapier
  • Bak gedurende 40 minuten in een oven van 180 graden

Afwerking

  • Serveer de gebakken stukjes vis met frietjes van zoete aardappel, erwtenpuree en tartaarsaus
  • Geniet!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.