Negroni Week
Elk jaar vindt in September de Negroni Week plaats. 7 dagen lang in het teken van één van de meest iconische cocktails van Italië. Italianen houden erg van bittere smaken, of het nu in hun espresso of hun cocktails is. Daarom is de puur Italiaanse Negroni voor de bitterliefhebber het ultieme eetlustopwekkende aperitief. Laat Italië nu ook nog eens het land zijn van de aperitivo. Daarom creëren wij een heerlijk hapje bij deze Negroni.
Branca Negroni:
- 30ml Antica Formula
- 30ml Botanic Bitter
- 30ml Sipsmith gin
- 1 sinaasappelzeste
- ijsblokjes
- Vul je tumblerglas met ijs.
- Giet dan de dranken erbij.
- Roer alles rustig door om de dranken goed te laten verdunnen met het ijs.
- Garneer met een zeste van sinaasappel.
Crostini met artisjokcrème en prosciutto
- 1 ciabatta
- 10 artisjokharten (210 gram)
- 60 g Parmezaanse kaas
- 60 g zure room
- peper en zout
- 250 g prosciutto
- 1 sinaasappel
- olijfolie
Doen
- Snij de ciabatta in plakjes van 1 cm dikte
- Besprenkel deze met olijfolie
- Rooster de plakjes ciabatta 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Pureer de artisjokharten tezamen met de Parmezaanse kaas en de zure room
- Voeg indien deze te dik is nog extra zure room of olijfolie toe
- Breng de artisjokcrème op smaak met peper en zout
- Beleg de crostini met een lepel artisjokcrème en een plakje prosciutto
- Werk af met rasp van sinaasappel
#ADV – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Alcobrands
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.