Gebraden kwartel
Kwartel is misschien niet het meest voor de hand liggend stukje vlees om klaar te maken. Maar eigenlijk is kwartel klaarmaken helemaal niet moeilijk. Op de blog vind je er al enkele recepten mee. In dit recept maken we zelf een laksaus waarmee we de kwartel inwrijven. 20 minuten in de oven en de kwartel is klaar. Daarbij serveren we pittige blokjes pompoen en rijst.
Nodig voor 2 personen
- 4 kwartels
- 1 butternut pompoen
- 240 g rijst
- verse koriander
- 2 el suiker
- 2 el vissaus
- 2 el sojasaus
- 1 tl geraspte gember
- (snuifje chilipoeder)
Laksaus
- 2 el BBQ-saus
- 2 el sesamzaad
- 1 el chilisaus
- 2 el sesamolie
- 1 el honing
- 1 teentje knoflook, fijngeraspt
- 1 tl geraspte gember
- 3 el sojasaus
- 2 el olijfolie
Doen
- Doe alle ingrediënten voor de laksaus in een steelpannetje
- Breng dit aan de kook. Roer tot je een egale saus hebt. Zet het vuur uit
- Leg de kwartels in een ovenschotel. Wrijf deze in met laksaus
- Schil de pompoen, verwijder de pitten. Snij de pompoen in blokjes
- Doe de blokjes pompoen in een mengkom. Voeg suiker, vissaus, sojasaus en gember toe
- Voeg voor extra pittige pompoenblokjes een snuifje chilipoeder toe
- Meng de pompoenblokjes goed. Verdeel deze op een bakplaat met bakpapier
- Bak de pompoenblokjes 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Bak de kwartels gedurende 20 minuten in de oven van 180 graden
- Wrijf ze halverwege de baktijd nog eens extra in met laksaus
- Kook de rijst zoals op de verpakking staat
- Serveer de gebakken kwartel met pittige blokjes pompoen en rijst.
- Werk af met verse koriander
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.