Rollade van kippendijen met pasta pesto
Hoofdgerechten, Recepten

Rollade van kippendijen met pasta pesto

Print Friendly, PDF & Email

Wij gaan graag aan de slag met kippendijen. Maar volgens mij staan er hiermee nog geen recepten op de blog. Kippendijen zijn afkomstig van het bovenste gedeelte van de kippenpoot, de kippendij. Het vlees van de kippendij is wat donkerder van kleur dan kippenborstfilet en zit er vaak nog wat vet aan. De smaak is intenser en het vlees is malser. Een ideaal stukje kip om mee aan de slag te gaan dus. In dit recept maken wij een rollade met groene kruiden, Italiaanse ham en mozzarella. 

Nodig voor 4 personen – Ingrediënten van Lidl

  • 500 g kippendijen
  • 1 bol mozzarella
  • 200 g prosciutto
  • 50 g tuinkruiden (bieslook, peterselie, oregano, basilicum, …..)
  • 1 dl olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 150 g gekonfijte tomaten
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 75 g pijnboompitten
  • 500 g pasta

Doen

  • Mix de tuinkruiden fijn met olijfolie en 1 teentje knoflook
  • Leg de kippendijen op een snijplank. Sla deze een beetje plat met een vleeshamer of deegrol
  • Neem een ruim stuk zilverfolie, wrijf dit in met olijfolie
  • Leg hier de kippendijen naast elkaar
  • Wrijf deze in met de gemixte olie van groene kruiden
  • Beleg de kippendijen met plakjes prosciutto
  • Snij de mozzarella in plakjes, leg deze in het midden van de kip
  • Kruid de mozzarella met peper
  • Maak een stevige rol met de aluminiumfolie
  • Leg deze in een braadslede of op een bakplaat met een extra vel aluminiumfolie
  • Bak de rollade 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Scheur de aluminiumfolie open
  • Bak de rollade nog 15 minuten in de oven
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar
  • Maak een tapende van de gekonfijte tomaten, Parmezaanse kaas en pijnboompitten
  • Doe al deze ingrediënten in de vijzel of blender en maal dit fijn
  • Meng de tapenade onder de pasta
  • Snij de rollade van kip in plakjes
  • Serveer deze met de pasta
  • Werk eventueel af met geroosterde pijnboompitten en basilicum

Recept in foto’s


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *