Pappardelle met stoofvlees en champignons
Hoofdgerechten, Recepten

Pappardelle met stoofvlees en champignons

Print Friendly, PDF & Email

Weekend van het stoofvlees

Stoofvlees is de Vlaamse klassieker bij uitstek in de kijker. Daarom maken we speciaal voor “Weekend van het stoofvlees” een heerlijk nieuw recept. Onder het motto dat we allemaal al genoeg kroketten hebben gegeten tijdens de feestdagen, gaan we voor een zalige pasta. Pappardelle met heerlijk stoofvlees, champignons, wortelen en verfrissende waterkers. Een recept dat niet alleen je zintuigen prikkelt, maar ook de perfecte manier is om je weekend smaakvol af te trappen. 

Nodig voor 4 personen

  • 800 g rundstoofvlees
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dikke wortel
  • 250 g champignons
  • 1 flesje Belgisch bruin bier
  • 1 bruine boterham met mosterd
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el bloem
  • 400 ml runderbouillon
  • 1 el azijn
  • 500 g pappardelle
  • peper en zout
  • 2 bussels waterkers

Doen

  • Pel en snipper de ui, pel en plet de knoflook
  • Snij de wortel in blokjes, de champignons in 4
  • Smelt een klontje boter in een ruime stoofpan
  • Stoof hier de ui, look, wortel en champignons in aan. Haal deze terug uit de pan
  • Snij de blokjes rundstoofvlees doormidden
  • Smelt opnieuw een klontje boter in de stoofpan
  • Bak hierin het rundstoofvlees aan, kruid met peper en zout
  • Voeg tomatenpuree en bloem toe, stoof dit kort mee aan
  • Blus het geheel met bruin bier, laat dit voor de helft inkoken
  • Voeg de bouillon en 1 el azijn toe, breng het geheel aan de kook
  • Leg hierop de boterham met mosterd, plaats een deksel op de pot
  • Laat gedurende 40 minuten zachtjes pruttelen
  • Voeg nu de groenten toe, roer alles goed onder elkaar.
  • Laat nog eens 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Proef of het vlees gaar. Laat indien nodig nog iets langer koken.
  • Breng het stoofvlees op smaak met peper en zout
  • Kook ondertussen de pappardelle beetgaar
  • Meng naar eigen smaak en verhouding het stoofvlees onder de pappardelle
  • Werk af met verse waterkers
  • Smakelijk!

Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en Lekker van bij ons


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *