Aperitief hapjes, Recepten

Bruschetta met geitenkaas en vijg

Print Friendly, PDF & Email

Bruschetta is een heerlijk aperitief broodje met oneindig veel varianten. Deze variant heeft heerlijke combinaties van pesto, geitenkaas en gedroogde vijg

Ingrediënten:

  • 1 breed stokbrood
  • groene pesto
  • 1 potje geitenkaas (smeerbaar)
  • gedroogde vijgen
  • crema di balsamico
  • rucola

Werkwijze:

  • Verwarm de oven op 160 graden
  • Snij het stokbrood in partjes van 1 cm
  • Smeer een dun laagje pesto op de broodjes
  • Toast de plakjes stokbrood kort in de oven zodat ze langs buiten krokant zijn
  • Haal ze uit de oven en smeer over de pesto een laagje geitenkaas
  • Snij de gedroogde vijgen in reepjes
  • Beleg de bruschetta met reepjes gedroogde vijg
  • Werk af met enkele druppels crema di balsamico en een beetje rucola

Variant:

  • Wie geen liefhebber is van pesto kan dit vervangen door een beetje honing

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *