Bruschetta is een heerlijk aperitief broodje met oneindig veel varianten. Deze variant heeft heerlijke combinaties van pesto, geitenkaas en gedroogde vijg
Ingrediënten:
- 1 breed stokbrood
- groene pesto
- 1 potje geitenkaas (smeerbaar)
- gedroogde vijgen
- crema di balsamico
- rucola
Werkwijze:
- Verwarm de oven op 160 graden
- Snij het stokbrood in partjes van 1 cm
- Smeer een dun laagje pesto op de broodjes
- Toast de plakjes stokbrood kort in de oven zodat ze langs buiten krokant zijn
- Haal ze uit de oven en smeer over de pesto een laagje geitenkaas
- Snij de gedroogde vijgen in reepjes
- Beleg de bruschetta met reepjes gedroogde vijg
- Werk af met enkele druppels crema di balsamico en een beetje rucola
Variant:
- Wie geen liefhebber is van pesto kan dit vervangen door een beetje honing