Recepten van een chef: Davy Schellemans
Dit gerecht proefden we tijdens ons eerste bezoek aan Restaurant Veranda in Berchem. Meer hierover lees je binnenkort op Tales of Taste.
Veranda kan je omschrijven als een echte bistro, naar Parijs model. Hier hangt een ontspannen sfeer zonder chichi. Het Rock & Roll gehalte dat je kan terug vinden in het interieur, komt ook terug in de gerechten en de muziek. Het eigenzinnige karakter van deze zaak heeft er misschien wel mee te maken dat Davy ervaring opdeed in het sterrenrestaurant “In de Wulf” van Kobe Desramaults.
Ingrediënten:
- groene asperges
- zalmmousse
- zure room
- zurkel / zuring
- rode ui, gemarineerd in rijstazijn
- kersen
Werkwijze:
- Breek het onderste gedeelte van de asperge af
- Kook de asperges beetgaar
- Wrijf de asperges in met olijfolie en grill deze in een grillpan of op de barbecue
- Snij de kersen in 4, verwijder de pitten en bak de kersen kort aan in olijfolie
- Werk het bord af met enkele toefjes zalmmousse en zure room
- Verdeel er de zurkel en kersen over