Dranken & Cocktails, Recepten van de Chef

Hierbas de las Dunas Sour – Syrco Bakker

Print Friendly, PDF & Email

Hierbas de las Dunas,

Een nieuwe unieke en smaakvolle likeur gemaakt van verse en biologische duinkruiden werd onlangs officieel gelanceerd in Nederland en België. Een mooie start van het (hopelijk binnenkort) zonnige seizoen!

Van rucola tot duindoornbes

Creator van Hierbas de las Dunas is topchef Syrco Bakker, chef van Pure-C * Cadzand (onderdeel van de Sergio Herman Group) en oprichter van de stichting Inspired Events waarmee hij de foodregio Zeeuws-Vlaanderen promoot. Hij liet zich voor Hierbas de las Dunas inspireren op het Spaanse eiland Ibiza waar de traditionele Hierbas door de Spanjaarden zelf wordt gemaakt naar een geheim familierecept. Eenmaal terug in Nederland ontwikkelde hij een eigen recept voor een 100% biologische likeur met een persoonlijk signatuur en unieke smaak. Smaakbeleving, zoals alleen een chef met fijnzinnige sensoren deze kan overbrengen.

De kunst van de smaak

Hierbas de las Dunas is een exclusieve kruidenlikeur onttrokken aan 18 vèrse biologische en wilde kruiden uit duinen aan de Noordzee zoals duindoornbes, zeevenkel, wilde rucola, rozenbottel en vlierbloesem. Maar liefst 54 bereidingen komen er aan te pas om Hierbas de las Dunas tot leven te brengen met natuurlijke toevoegingen zoals biologische graanalcohol, biologische rietsuiker en gevitaliseerd water. Hierbas de las Dunas is uitermate geschikt als aperitief, digestief of mix. Maar met de zomer voor de boeg zijn met name de cocktailvarianten favoriet!

Hierbas de las Dunas Sour: (2 cocktails)

Hierbas de las Dunas Sour is een cocktail bestaande uit de duinlikeur in combinatie met Pisco of Wodka, limoensap, suikerwater en eiwit.

 • 100 ml Hierbas de las Dunas
 • 50 ml Pisco of Wodka
 • 60 ml limoensap
 • 20 ml suikerwater(1/1)
 • 1 eiwit
 • angostura bitters
 • ijsblokjes

Doen:

 • Doe alles bij elkaar in de shaker met 1 ijsklontje en shake het geheel tot het ijsklontje is opgelost.
 • Voeg dan een schepje ijsklonten toe en shake nogmaals tot dat het geheel goed koud is.
 • Strain/zeef het in een glas en werk de Hierbas de las Dunas sour af met angostura bitters.

Hierbas de las Dunas is vanaf nu verkrijgbaar in tientallen winkels, webwinkels en in de eigen webshop voor een adviesprijs van € 27,50 (50cl) per fles.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. Love it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *