Pisco Porton
Pisco Porton is afkomstig uit Peru en is gedistilleerd bij de oudste distilleerderij van Zuid-Amerika, Hacienda La Caravedo(1684). Deze pisco is samengesteld door master distiller Johnny Schuler en bestaat uit vier druifsoorten van eigen bodem, namelijk de Quebranta, Torontel, Italia en Albilla.
Deze pisco rijpt voor een minimale periode van een jaar. Heeft een florale neus met fruitige tonen van vanille en peper. In de mond komen er toetsen van kaneel, oranje bloesem en citrus naar boven. Pisco Porton is de meest gewaardeerde pisco ter wereld en heeft maar liefst meer dan 150 medailles ontvangen.
Pisco-groni
Deze cocktail is een afleiding van de Italiaanse klassieker: Negroni. Deze keer gaan we voor de Peruaanse twist. Zo vervangen we de gin door de Pisco Porton. Als afwerking gebruiken we physalis in plaats van sinaasappel.
Nodig:
- 30 ml Pisco Porton
- 30 ml Campari
- 30 ml Vermouth
- ijsblokjes
- Physalis
Doen:
- Doe ijsblokjes in een glas
- Giet alle ingrediënten in het glas
- Roer goed
- Maak een kleine insneden in de physalis
- Leg deze in het midden van het glas
Sun, Sea & Pisco
In deze cocktail combineren we Pisco met limoensap, sinaasappelsap en gingerbeer. De naam van deze cocktail dekt de lading. Een heerlijk verfrissende cocktail, ideaal voor in de zomer. Dit recept is voor 2 cocktails
Nodig:
- 60 ml Pisco Porton
- 30 ml limoensap
- 30 ml sinaasappelsap
- 10 ml suikersiroop
- 1 tl fijne rasp van limoen
- gingerbeer
- crushed ijs / ijsblokjes
- partje sinaasappel en een takje munt voor de afwerking
Doen:
- Doe enkele ijsblokjes in een cocktailshaker
- Voeg de pisco, limoensap, sinaasappelsap en rasp van limoen hieraan toe
- Shake kort en krachtig
- Verdeel het crushed ijs in de glazen
- Vul de glazen voor 2/3 met de cocktail
- Vul aan met gingerbeer
- Werk af met een partje sinaasappel en een takje munt
Pisco Sour
Pisco Sour is de bekendste cocktail met Pisco. Deze cocktail is een mengsel van Pisco gemengd met limoensap met daarbovenop een laagje geklopt eiwit.
Nodig:
- 60 ml Pisco Porton
- 15 ml suikersiroop
- 22 ml limoensap
- 15 ml eiwit
- 1 dash angostura bitters
Doen:
- Doe de pisco, het suikerwater, limoensap en eiwit in een cocktailshaker
- Voeg enkele ijsblokjes toe
- Shake krachtig
- Serveer de cocktail zonder ijs
- Werk af met enkele druppels angostura bitters
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.
Kriskookt.be kreeg deze fles Pisco aangeboden. We bekijken deze producten objectief en geven eerlijk onze mening. Verder kregen we geen vergoeding voor het plaatsen van dit artikel.