De lekkerste rijstpap met Belgische saffraan
Recepten, Zoetigheden

De lekkerste rijstpap met Belgische saffraan

Print Friendly, PDF & Email

Verse rijstpap

Het was misschien wel een jaar of 7 geleden dat ik zelf nog eens rijstpap had gemaakt. Die was toen zo mislukt dat ik er sindsdien zelf niet meer aan begonnen was. Maar eigenlijk is verse rijstpap toch één van de lekkerste desserts. Daarom ging ik opzoek naar het beste recept.

De lekkerste rijstpap met Belgische saffraan

Met het ene recept is de rijstpap te stevig, met het andere te smeuïg. Veelal te zoet en klaargemaakt met namaak saffraan. Ten huizen Kris Kookt gingen we ineens for the real stuff. We bestelden online een potje Belgische saffraan en reden langs de boer voor verse melk en eieren. Met deze ingrediënten kon het gewoonweg al niet mislukken. Hoewel we eerlijk gezegd toch nog een poging of 5 hebben ondergaan om het recept helemaal op punt te zetten.

De lekkerste rijstpap met Belgische saffraan

Van misschien wel 20 verschillende recepten op het internet, maakten wij één recept. Het resultaat? De lekkerste rijstpap die we in jaren hebben geproefd.

Nodig voor 4 personen:

  • 1 liter verse melk
  • 100 ml room
  • 30 g boter
  • 1 eigeel
  • 140 g dessert rijst
  • 40 g suiker
  • 15 draadjes saffraan
  • 1 vanillestok

Doen

Let op:

Om de optimale smaak uit de saffraan te halen. Laat je deze best al 1 dag op voorhand in vloeistof smaak afgeven. ik meet hiervoor 1/2 dl melk en 1/2 dl room af. Voeg hier de saffraan aan toe, roer goed en bewaar dit in de koelkast.

  • Spoel de rijst onder koud stromend water, laat goed uitlekken.
  • Doe de overige melk, room, boter en de rijst in een ruime kookpot, breng dit aan de kook
  • Snij de vanillestok overlangs door en schraap er met een mespunt de zaadjes uit.
  • Voeg de zwarte zaadjes samen met de vanillestok toe aan de melk
  • Laat dit gedurende 1 uur zachtjes pruttelen op een klein vuur
  • Voeg nu pas de melk/room mengeling met saffraan toe
  • Laat dit nog ongeveer 10 minuten op een klein vuurtje staan
  • Klop ondertussen de eidooier met de suiker los
  • Zet het vuur af
  • Roer voorzichtig de eidooier met suiker onder de rijstpap
  • Laat de rijstpap afkoelen
  • Verwijder de vanillestok
  • Serveer de rijstpap met bruine suiker

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *