Restaurant Lemonnier - Lavaux-Ste Anne
Restaurant belevingen

Restaurant Lemonnier – Lavaux-Ste Anne

Print Friendly, PDF & Email

Lemonnier – Eric en Tristan Martin

Eric Martin heeft enorm veel respect voor de natuur en de omgeving. Hij ontdekt, plukt en zaait, vist, en als kok weet hij dit als geen ander prachtig te combineren. Zo ging hij bv. de samenwerking aan met Coraly Sepulchre. Een pottenbakster, met een atelier op een steenworp van Maison Lemonnier. Zei creëert borden die zinderen van finesse en schoonheid. Borden die een eigen leven leiden, net als de gerechten die de identiteit van Lemonnier karakter geven.

chef

Een keuken die de oorsprong van het product respecteert,

In de keuken vinden we Eric en Tristan Martin. Vader en zoon gaan nu al tien jaar lang dagelijks een vruchtbare dialoog aan. Beide heren koken met beheersing van de technieken, zijn veeleisend en steeds op zoek naar de smaak doorheen de seizoenen. De evidentie van het echte product is één van de vaste waarden van dit duo. Genereuze gerechten die Tristan en Eric Martin bereiden om u te laten genieten van de echte smaak van de producten. Hier ziet u hoe vader en zoon gehecht zijn aan de streek, de ziel, de bossen en het terroir.

binnen

Generation W

Dit restaurant/hotel is met zijn 17/20 in Gault&Millau en 1 ster in de Michelin gids ondertussen een gevestigde waarden in de Ardennen. Zo is Restaurant Lemonnier ook lid van “Generation W”.  Generation W overkoepelt Waalse chefs die persoonlijk werden uitgekozen op basis van hun authoriteit, hun creativiteit en hun toewijding aan de regio. Chefs, ambachtslui en producenten die dezelfde filosofie delen.

15

De sfeer in het restaurant is intiem, vrolijk, net alsof u thuis bent. Thuis in de Ardennen, ver van de drukte en het lawaai van onze steden. De tafels hebben zicht op de tuin en de prachtige waterpartij. Sommelier Frédéric Cabut werkt te allen tijde samen met de keuken en gaat naarstig op zoek naar nieuwe wijngaarden. Het zijn dan ook deze wijnen die ons imponeren. Creatieve en kwaliteitsvolle wijnen die in perfecte harmonie gaan met de smakelijke gerechten die uit de keuken verschijnen.

2

Als aperitief koos ik voor een glaasje Champagne, A. Bagnost Brut – Grand Cru – Blanc de Blancs. Aan de overkant kwam een zomers aperitief op basis van witte wijn en sinaasappel op tafel. Hierbij verschenen de eerste hapjes3

Gemarineerde sardine – Aubergine kaviaar4

Ijs van Foie gras – Tomaat5

Buikspek – Couscous van broccoli7

 Als laatste hapje kwam er nog een heerlijke velouté van asperge met grijze garnaal. Ook verscheen er heerlijk vers gebakken brood met Rochefort trappist en een krokantje met ham/kaas op tafel6

Als eerste gerecht serveerde de chefs gemarineerde makreel en krab met fijne blokjes appel, mango, wortel, komkommer en passievrucht. De pitjes van deze laatste vrucht stoorde mij. Deze veroorzaken een niet zo fijn mondgevoel. Ook de algemene smaak van dit gerecht was voor ons iets te zoet.98

Als tweede gerecht kwam er een prachtig stuk kabeljauw op tafel. Dit werd geserveerd met groene asperges, olijf en zeste van sinaasappel. Simpel, puur en perfect in balans.1110

Als hoofdgerecht serveerde de chefs een smaakvol en perfect gebakken stukje duif met erwtjes op Grootmoederwijze. Alweer voorzien van een prachtig glaasje wijn.1312

Als extra gerecht had de chef een sublieme ravioli van ossenstaart in petto. Creatief, origineel geserveerd en verbluffend kwa smaak.14

Ook het dessert op basis van rabarber en amandel was een voltreffer van formaat. 17

Bij de koffie werden verse mignardises en een tartelette geserveerd.

20

18

Menu:

« Les Saveurs du Produit » (4 gangen, 58 euro, aangepaste wijnen 35 euro),
« Les Compositions en Dégustation » (5 gangen, 82 euro, aangepaste wijnen 45 euro).
Lunch (behalve zondagmiddag en feestdagen) : 38 euro, 3 gangen.

MAISON LEMONNIER
Rue Baronne Lemonnier 82
5580 Lavaux-Ste Anne.
Tel. 084 38 88 83

Restaurant geopend van donderdagmiddag tot maandagavond.

 

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *