Restaurant belevingen

Brouwersvliet 23 – Kevin De Backer – Antwerpen

Print Friendly, PDF & Email
Brouwersvliet 23 leerden we kennen op Antwerpen Proeft 2014. Sindsdien stond dit restaurant op onze to-visit list. Het heeft wel tot 2015 geduurd voordat we uiteindelijk richting Het eilandje keerden.

Chef-kok Kevin en maître Iwan werkten al een tijdje in Brouwersvliet 23 en besloten in de zomer van 2014 de zaak over te nemen. Ze deden er hun eigen ding mee en namen alvast een knallende start die beloond werd met “De gouden vork 2014”. Voor de vijfde keer kozen de lezers van DM city magazine hun 3 beste restaurants. Yves Desmet koos hieruit de winnaar. Zijn oordeel over Brouwersvliet 23 was “Verrassend, lekker en met een groot oog voor het kleine detail”.

Het restaurant is onderverdeeld in 2 delen. Langs de ene kant kom je binnen in het bistro gedeelte waar je kan genieten van een heerlijke lunch met een goed glas wijn. Achteraan ligt het restaurantgedeelte met de open keuken. Hier is chef Kevin De Backer helemaal in zijn element en serveert een maandelijks wisselend 3, 4 of 5 gangen menu. Verder kan je kiezen voor enkele suggestie gerechten of verschillende Dry-Age specialiteiten van vier uitgelezen runderrassen.

Wij kijken op restaurant altijd uit naar een speciaal aperitief, maar stoten veelal op cava of prosecco. Niet dat we dat niet lekker vinden, maar ik hou wel van iets uitdagendere creaties. Toen Iwan zijn cocktail kwam voorstellen waren we meteen onder de indruk. Toch hoorde ik ook iets van Château d’YChouffe, en kon het niet later om hier een glaasje van te bestellen. Château d’YChouffe is bier op basis van mout dat voor het gisten aangevuld is met druivenmost. Dit zorgt voor een heerlijke aperitief met een perfecte balans tussen bitter en zoet.

Aperitief van het huis 
Wodka / tonic / appel / peper / espuma van granny smith en bleekselderCrème van miso / krokantje sepia / appel / tuinbonen 

 

Crème van foie gras / spitskool / rode kool / popcorn 
Shot van komkommer / espuma van mierikswortel 

 

Gamba, Structuren van zandwortel en butternutpompoen 

 

Kalfszwezerik / Compote van peterselie / pastinaak / Jus van kervel / Foie gras 

 

Langoustine Spitskool / Venkel / Retiche 

 

Skrei / bloemkool / garnalen / espuma van schaaldieren 

Blijkbaar was ik vergeten een foto te trekken van dit heerlijke gerecht met winter kabeljauw. Het vlees hiervan is iets vaster van structuur en witter van kleur. Kevin serveert hier een bord met subtiele details maar laat vooral het hoofdproduct in al zijn glorie primeren.

 

Filet en wang van Ibericovarken / Aubergine / Beukenzwammen / Misso 
De keuze tussen Dame blanche en Crème brûlée op een dessertkaart blijft moeilijk. Ik prijsde me gelukkig dat ik voor de Dame blanche had gekozen. Vers gedraaid vanille ijs met verse chocoladekoekjes, chocoladesaus en half opgeklopte room werden apart geserveerd. Een perfecte Dame blanche die ik me nog lang zal herinneren. Top!

Bij de koffie
Of dit nu gastronomie is met een bistronomische kruiding of omgekeerd, daar ben ik nog niet helemaal uit. Maar 1 ding is zeker. Het was top genieten van elk bord dat uit de keuken kwam, dit met een sterke prijs/kwaliteitsverhouding. Knap werk !!
Brouwersvliet 23
Antwerpen
Reserveer online

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *