Restaurant belevingen

AUB-SVP – Brussel

Print Friendly, PDF & Email

AUB-SVP – Foodbloggersdinner – 25/04/2014

In hartje Brussel vlakbij de Munt schouwburg opende Bart Lens, zoon Joris Lens en Mathias Dircx een origineel food concept in de voormalige inkom van Cinéma de la Monnaie. Rechtstaand of zitttend eten. Genieten van No-nonsens gerechten in een krachtige en pure interieur.

Voor het unieke kader zorgde achitect en zaakvoerder Bart Lens. Kenny Bernaerts, ex-linkerhand van Yves Mattagne zorgde mee voor de uitwerking van het concept en de culinaire opstart. Yves Guns, een artisanale bakker in Brussel zorgt voor het brood en chef Mathias Dircx creëert de gerechten. Inspiratie voor de gerechten haalt Mathias Dircx vooral uit seizoensproducten en de plaatselijke producten die ons land te bieden heeft.

Als eerste amuses kwam er verse foccacia met 3 verschillende dips:
bloemkool, daslook en gember
rode kool en Xerez
gekonfijte paprika en cashew

Hierna werd er een krachtig soepje geserveerd van pompoen, gerookt paprikapoeder, paprika en xerez.

Als voorgerecht had Mathias een stukje zacht gekonfijte makreel voorzien, Hierbij kwam een crème van avocado en mierikswortel, pekel van raap en komkommer, oesterblad en krokantje van kamut.
Laat mij nu niet zo een liefhebber zijn van makreel. Toch zorgde dit gerecht voor een mooi geheel kwa smaak.Als hoofdgerecht kwam er krokant gebakken snoekbaars, witte asperges, tuinbonen, texturen van daslook, crumble van bloemkool, geroosterde hazelnoot. Broodje van groene peper. 

Topper van de avond. Een gerecht vol heerlijke verse smaken en structuren.
Voor het recept van dit gerecht klik hier
Het dessert voor deze avond bestond uit biscuit van kafir, crèmes van limoenblad en Griekse yoghurt, gekonfijte kiwi, crunch van chocolade, zeezout en citroentijm.
Foto’s: Pieter Declercq – Hot Cuisine de Pierre

Het interieur is jong fris en origineel, de gerechten zijn absoluut van bistronomische kwaliteit en ook kwa drank gebeuren gaan ze hier op hetzelfde elan verder. Je kan kiezen uit verschillende bieren van kleinere Belgische brouwerijen, originele huisgemaakte limonades of organische wijnen.
Thx aan Be-GustoCoolinary & Le Gourmand Belge voor de organisatie. Thx aan al de andere aanwezige collega bloggers voor de gezellige avond: Lazy MondayHot Cuisine de PierreKoken op Hakken x2, Cookanista, Kris KooktDe FoodmadamBelgian WinoMust Be YummieFilet PurYummy BlogsistersNullam Microwaveum en Avocado van de Duivel.

AUB-SVP
Schildknaapsstraat 36
1000 Brussels
T +32 473 90 24 91

Openingsuren
Dinsdag : 12h-14h
Woensdag-Zaterdag : 12h-14h & 18h-22h
Zo & Ma gesloten

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *