Restaurant belevingen

InVINcible – Pigs for Pigs

Print Friendly, PDF & Email

Invincible kan je kort omschrijven als een feel-good wijnrestaurant. Kenny Burssens scoort dan ook enorm goed in de culinaire gidsen: Brasserie van het jaar 2012 door Gault&Millau. Bib Gourmand in de Michelin gids en ook in de Bistronomie gids kan Invincible natuurlijk niet ontbreken.

Je kan hier kiezen tussen het restaurant gedeelte en de toog aan de open keuken. Een open keuken vind ik altijd een extra beleving in een restaurant. Bij Invincible is het net nog een tikkeltje meer. Aan de toog in de keuken kijk je werkelijk op de chefs hun vingers. Altijd leuk natuurlijk.

Deze flyer op de Facebook pagina van Be-Gusto en Bistronomie Gids wekte mijn interesse voor een avondje Pigs for Pigs. Een geheel menu rond varken. Ik ben voorstander om zoveel mogelijk delen van de dieren te gebruiken in de keuken. Benieuwd of we hier ook een hele varkenspoot voorgeschoteld krijgen zoals in Praag.

Praag – Restaurace u parlamentu

Beginnen deden we met een heerlijk sterk gehopt biertje van Brasserie De La Senne – Taras Bulba. Een perfecte begeleider bij verschillende charcuterie, niet s’morgens natuurlijk. Kenny begint met de varkenssnuit, een koude gelatine bereiding met gepekelde groenten en huisbereide mosterd. Zelf mosterd maken staat al enorm lang op mijn To-do lijst. Maar t’is er nog nooit van gekomen. Ik ga eens bij Kenny moeten aankloppen want hun huisbereide mosterd is echt Top.

 

Het volgende gerecht is de varkenspoot. Hier gastronomischer geserveerd als in Praag. Op het bord kwam een krokant gebakken varkenspoort, gegrilde groene asperge, gepofte look en huisbereide steaksaus. Ook deze saus is helemaal top. Dit gerecht is de topper van de avond. Heerlijk kwa smaak en eenvoud, “Less is more”.

Pig on the brocke. Hier werd het varken opgevuld met kalfszwezerik en morieljes. Dit werd geserveerd met puree, romanesco en saus met morieljes. Wederom een heerlijk gerecht met ongelooflijk lekkere saus.

Drie gerechten met varken na elkaar is nogal zwaar. Daarom was ik dan ook blij dat het dessert een klassieke Café glacé is. Ideaal om deze menu af te sluiten.

Bij het tussen en hoofdgerecht konden we ook nog eens proeven van de Cuvee Invincible van het Domein Boekenhoutskloof.

InVINcible
Haarstraat 9
2000 Antwerpen
+32 (0)3 2313207
RESERVEER ONLINE

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *