Restaurant belevingen

D’Oude Pastorie – Kraainem – Jaloa Brasseries

Print Friendly, PDF & Email

Chef Gaëtan Colin – Diner – 26/10/2010

Sinds Chef Gaëtan Colin in 2011 het pand overnam, transformeerde hij de oude brasserie in een gezellige plek waar je tegen aantrekkelijke prijzen heerlijk kan eten, in een groene omgeving. Het is reeds het derde restaurant van de chef,

De voormalige 17de eeuwse pastorie bevindt zich in het hart van het park van het Kasteel Jourdain in Kraainem, te midden van het groen, waar een vijver met zwanen en eenden het plaatje compleet maakt. Dit alles wordt aangevuld met een adembenemend uitzicht in een natuurlijke omgeving. Binnenin vervolmaken het oude houtwerk, de oude tegels en het knapperende haardvuur in de winter de ziel van het gebouw. Het restaurant wordt uitgebaat door professioneel tweetalig personeel.

Ondanks het feit dat hij meerdere gastronomische prijzen won, hield Gaëtan Colin altijd zijn twee voeten op de grond. Hij wil dan ook een hoogwaardige keuken brengen, in een charmant kader waar eenvoud en gezelligheid primeren over overbodige tierlantijnen.

De chef en zijn medewerkers zijn niet aan zijn proefstuk toe, want zij hebben eveneens een gastronomisch restaurant « Le Jaloa » en een brasserie met dezelfde naam. Met zijn 36 jaar heeft Gaëtan al een indrukwekkend traject afgelegd. Hij is afkomstig uit Bergen en studeerde af aan de Hotelschool van Eigenbrakel. Als lid van de jonge restaurateurs van Europa, werd hij in 2010 genomineerd tot “Jonge Topchef” door de gids Gault&Millau. In hetzelfde jaar werd hij tweede tijdens de Cooking Cup van San Pellegrino vòòr 11 andere chefs uit de vier windstreken. In 2011 vertegenwoordigde hij België tijdens de culinaire wedstrijd Bocuse d’Or en in 2012 ontving hij zijn eerste Michelinster voor zijn restaurant Jaloa Gastronomique.

Het keuze menu van € 35 zag er erg goed uit, maar we konden het toch niet laten om de gegrilde kalfszwezerik te bestellen.

Onze menu:
Carpaccio van hindefilet, mousse van knolselder, salade van verse kruiden,
vinaigrette op basis van notenolie.

 

Gegrilde kalfszwezerik “van het hart”

Lekker gegrilde zwezerik met een mooie portie wintergroenten: pastinaak, raap, wortel en witloof. Telkens klaargemaakt met liefde voor het product.

Moelleux van bittere chocolade, vanille roomijs

 

Citroentaartje met meringue
Na de vraag of het citroentaartje huisgemaakt was, besteld ik dit met plezier. Daar heb ik geen spijt van gehad.

 

Koffie, Grand Marnier / Irisch koffie

Restaurant D’Oude Pastorie biedt een mooie menukaart aan met een 3 gangen keuze menu voor € 35. Hier kan je kiezen uit 7 voorgerecht, 7 hoofdgerechten, kaas of verschillende dessert. Verder is de kaart aangevuld met enkele grill suggesties die tijdens de zomer buiten op de barbecue of Green egg worden gebakken (Runderribstuk uit Normandië “40 dagen gerijpt” / T-Bone “Agnus Beef USA” 400 G / Lamskroon van de Pyreneeën / Hamburger “USA”).

Het restaurant is voorzien van een mooie wijnkaart met vooral Franse wijnen, enkel missen we het jaartal van de wijnen op de kaart. Tijdens ons diner kozen we voor een flesje Chateau Lamouroux, Graves, Bordeaux, 2009. Een zeer goede keuze.

Wij genoten van een geslaagde avond. Het restaurant straalt een warme sfeer uit en de gerechten waren eerlijk, puur en vol van smaak. Het enige was wij misten was iets van een amuse of een klein hapje, olijven en een gekonfijt tomaatjes, meet hoeft dat niet te zijn.

D’Oude Pastorie 
Pastoorkesweg 1
B-1950 Kraainem

Gault Millau 2013: 13/20
Michelin Gids 2013: Bib gourmand

Telefoon: +32 (0)2 720 63 46
Email: info@doudepastorie-jaloa.com
Website :www.doudepastorie-jaloa.com

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *