Restaurant belevingen

Resto Signatuur – Hoogstraten – Bart Gils & Sally Lauwers

Print Friendly, PDF & Email

Van rijkswachtkazerne tot gastro-bistro,

Exact een jaar geleden, oktober 2015 openden Sally Lauwers en Bart Gils restaurant Signatuur in de voormalige rijkswachtkazerne van Hoogstraten. Dit historische pand aan de Vrijheid van Hoogstraten werd verbouwd tot klein sfeervol, ruw en robuust restaurant.

1

Jong keukengeweld met de nodige bistronomie allures,

De chef serveert persoonlijke gerechten, met het 3 tot 6 gangen menu dat hier centraal staat. Elk gerecht uit het menu kan je ook afzonderlijk nuttigen. Verder is de keuze beperkt tot enkele Signatuur klassiekers waaronder de huisbereide kaaskroketten, garnaalkroketten en gerijpte carpaccio.

20

Bart selecteert zijn producten op streek, seizoen en kwaliteit. Zo werkt hij bv. erg graag met de producten van Kaasaffineurs Van Tricht. Hij serveert gerechten die origineel, puur en creatief zijn, laat eenvoud primeren en kookt met passie. Verder is Kempisch wild één van zijn specialiteiten. Maar spijtig genoeg kwamen we daar net een weekje te vroeg voor.

2

Bart & Sally trekken de lijn van puur ook door in hun interieur. Hier kiezen ze voor betonnen vloeren, houten tafels en robuste elementen. Een klein en sfeervol restaurant waar Sally haar rol als gastvrouw helemaal waar maakt. Zij zorgt met een glimlach voor een warme en spontane bediening.

Food is fuel for the body, good food is fuel for the soul

Bij een glaasje Champagne Pierre Legras kwam er alvast een schaaltje huisgemaakte hummus op tafel

3

Coeur de boeuf tomaat werd gebracht met een mousse van geitenkaas, trompette de la mort en een crumble van coppa “Brandt & Levie”

65

Caesarsalade werd fingerfood gewijs geserveerd op kort gebakken little gem sla. Deze werd afgewerkt met krokante vel van kip en een crème Beemster XO 40

87

Kort gebrande oester kwam aan tafel met waterkers en poeder van komkommer

119

In het volgende gerecht werd een open ravioli gevuld met varkenspoot, warmoes, spinazie en erwtjes. Een topgerecht dat werd afgewerkt met jus van mosterd. Deze open ravioli mag voor mij het Signatuur gerecht worden. Zo kan de vulling van deze ravioli evolueren met de seizoenen en creativiteit van de chef.

1312

Ook deze chef kiest het liefst voor vis uit onze Noordzee. Als hoofdgerecht serveerde hij dan ook een stukje perfect gegaarde pladijs met een crème van witte bonen en krokante girolles

1514

Hier geen klassiek kaasbord, maar een creatief gerecht met de Spaanse Campoestrella viejo schapenkaas. Deze kaas werd geserveerd met fijne plakjes peer, vinaigrette van pecannoten, frisse kruiden en gepoft camelina zaad. Een top combinatie dat voor mij ook als Signatuur dish mag blijven bestaan. Ik wil dit gewoon nog eens proeven.

17

Ook het dessert was een topper van formaat. In het bord kwam een smeuïge rijstpap, espuma van kinnekessuiker en een lauw stukje krokante cake. Dit geheel werd afgewerkt met krokante fysalis. Dit klinkt misschien heel erg zoet, maar niets was minder waar. Knap werk chef !

19

Het is duidelijk dat hier jong culinair geweld in de keuken staat. Wij genoten van smaakvolle en originele gerechten die telkens werden vergezeld van een heerlijk glaasje wijn. Bart & Sally hebben zichzelf de vraag gesteld ” hoe gaan wijzelf graag op restaurant“. Dat concept en hun verhaal proberen ze hier neer te zetten. En daar slagen ze zeker in. Hoogstraten heeft er een top adres bij. Proficiat Bart & sally !

21

25/09/2016

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *