Restaurant belevingen

Restaurant Wolfslaar – Breda

Print Friendly, PDF & Email

Restaurant Wolfslaar – Breda – 30/03/2013 – Dinning with starsLandgoed Wolfslaar is een bijzondere locatie aan de zuidrand van Breda. Middenin de weelderige, ongerepte natuur vindt u het imposante landhuis. Deze idyllische, historische plek leent zich uitstekend voor bijzondere feestelijke en zakelijke gelegenheden die vragen om speciale aandacht. Het koetshuis vormt het culinaire hart van het landgoed. Verfijnde gastronomie en oprecht gastheerschap zijn hier vaste waarden. Ervaar de rust, ruimte en de ongekende rijke mogelijkheden van Landgoed Wolfslaar.

 
 
In het voormalige koetshuis bevindt zich het moderne, met een Michelinster (Sinds 2007) bekroonde, à la carte restaurant met een eigentijdse keuken. Sinds 2013 is deze michelinster uitgebreid met een “druiventrosje” Dit symbool staat voor een bijzonder interessante wijnkaart. Chef-kok Maarten Camps (SVH Meesterkok van Nederland) en zijn keukenbrigade weten welke ingrediënten nodig zijn om u iedere keer weer verbaasd te laten staan met zijn verrassende heerlijke en eerlijke menu’s. Zodra het weer het toelaat, kan u genieten van uw lunch of diner op het prachtige terras met uitzicht over het landgoed. 
 
Het Warme onthaal met een glimlach was voldoende om je hier direct thuis te voelen. Startend met een aperitief en enkele amuse was de trend gezet en onze smaak direct geprikkeld. 
 
Ons diner:
Tortilliachips met een crème van wasabi, tomatenbroodje met een mousse van ansjovis.
Gevolgd door een soepje van flageolets en een mousse & salade van crab
Als voorgerecht was er scharrelvarken. Deze combinatie was verrassend lekker en het vlees van uitmuntende kwaliteit.
Scharrelvarken,
(Nek en schouder / bospeen / gepoft spek / limoen / abrikoos)
 
Het volgende in de menu was Kabeljauw. Perfect gegaard en afgekruid met Indische specerijen, couscous van bloemkool en romanesco en een jus van mosselen. Wij zijn geen liefhebbers van kabeljauw, maar dit was fantastisch lekker.
Kabeljauw,
Gegaard in olijfolie / Indische specerijen / couscous bloemkool / krokant broodkruim
Nu krijgen we een bordje vol verrassingen. Gekonfijte kalfsstaart met een schuimige saus op smaak gebracht met truffel. Hierbij een toastje geserveerd met merg. Heerlijk
Beter leven kalf,
Gekonfijte kalfsstaart / aardse puree / truffel / platte peterselie / merg
Als hoofdgerecht kregen we een heerlijk stukje ribstuk van het Oosterijkse rund Simmentaler. Heerlijk vlees met een beetje ‘bite’ en een krachtige smaak. Perfect gebakken en gewoonweg super lekker.
Simmentaler rund,
Oostenrijks runderras / gemarmerd / groenten van het moment / sjalot jus
Om onze smaakpapillen terug te prikkelen voor iets zoet, kregen we een pre-dessertje
Ijs van bloedappelsien / beignet van chocolade
Als dessert kregen we een bord vol heerlijke smaken. Ijs van Yoghurt met verrassende smaken van vlierbloesem en hibiscus. Krokant, luchtig, zoet, zuur, heerlijke smaken en structuren.
Vlierbloesem & Hibiscus,
Mousse / hibiscus / champagne / sinaasappel
Gault Millau zei “Constante hoge kwaliteit met een prettige sfeer”. Dit kunnen we zeker bevestigen. Het eten is super. Er worden niet voor de hand liggende stukken vlees gebruikt zoals nek, schouder & staart. Dit geeft  extra smaak en dimensie aan de gerechten. Het bedienend personeel is heel vriendelijk, behulpzaam en geeft een juiste voorstelling van de gerechten. Productkennis is hier een pluspunt.
 
Landgoed Wolfslaar 
Wolfslaardreef 100-102
4834 SP Breda
T. 076 560 80 00 
E. restaurant@wolfslaar.com 

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *