Restaurant belevingen

Vina Clara – Borgerhout – Amber De Wispeleir

Print Friendly, PDF & Email

Vina Clara, restaurant, traiteur & gastenkamer,

Net tegenover het Te Boelaerpark in Borgerhout vinden we dit prachtig art-nouveau gebouw. Dit pand is al 9 jaar lang het decor van restaurant Vina Clara. Hoge plafonds en een authentieke koepel van glas in lood zorgen ervoor dat dit pand klasse en historie uitstraalt.

Vina Clara - Borgerhout - Amber De Wispeleir 2

Bij binnenkomst werden we ontvangen door gastvrouw Nele Schoonbaert. Een charmante en hartelijke dame die zorgt voor de nodige gastvrijheid. Haar partner Fred Melo Gutierrez neemt de rol van sous-chef op zich. Een duo met passie voor het vak.

Vina Clara betekent klare wijn

Naast een klassieke à la carte vinden we 2 verschillende menu’s terug. Het menu Vina Clara waar de keuze uit 3, 4 of 5 gangen bestaat ( € 37 – € 53 – € 69). Anderzijds het menu carte blanche ‘Amber’. In deze verrassingsmenu serveert Chef Amber De Wispeleir haar beste gerechten. Dit in een 3, 4 of 5 gangen all-in versie voor € 65, € 85 of  € 105. Deze menu is enkel verkrijgbaar op reservatie, de wijnen kunnen vervangen worden door non-alcoholische alternatieven.

Vina Clara - Borgerhout - Amber De Wispeleir 3

Amber De Wispeleir,

2017 startte met een frisse wind door restaurant Vina Clara. Het interieur kreeg een opfrissing, maar vooral in de keuken vond de grootste verandering plaats. Vanaf heden neemt Amber De Wispeleir de leiding over de keuken in Vina Clara. Amber kennen we nog van het VTM-programma ‘Mijn Restaurant!’ dat ze in 2011 won met haar toenmalige partner.

Ze kreeg na dit programma een aanbieding van Sergio Herman maar besliste om haar eigen restaurant ‘Alaise’ verder te zetten. Eind 2014 vond Amber dat het tijd was om een nieuwe uitdaging aan te gaan, namelijk ‘home cooking’. Verder deed ze ervaringen op bij o.a. ‘Ter Vennen’, ‘Bossenstein’ en ‘Het Gebaar’ van Roger Van Damme.

De eigen geïnfusseerde gin met verse citroengras, korianderzaad en jeneverbessen werd afgewerkt met gedroogde zeste van biologische pompelmoes. Hierbij werden alvast enkele amuses geserveerd. Een soepje van sla met feta en in het bord een stukje gemarineerde zalm met kimchi en ricotta.

Vina Clara - Borgerhout - Amber De Wispeleir 5

Als eerste gerecht serveerde Amber een tartaar van rundsvlees met gepofte rode biet. Dit gerecht werd afgewerkt met radijs en een crumble van ui.

Vina Clara - Borgerhout - Amber De Wispeleir 6

Kippenoester of Sot-l’y-laisse werden geserveerd met een soepje van bosschampignon en een krokante brioche.

Vina Clara - Borgerhout - Amber De Wispeleir 7

De gebakken zeebaars werd vergezeld van suikersla, puree van spruitjes en een crumble van sesam en pinda. Dit gerecht werd afgewerkt met een pittige oosterse jus van kokos. We waren niet helemaal weg van de suikersla, maar het is knap hoe Amber hier een smaakvolle puree van spruitjes combineert in dit Oosters getint gerecht.

Vina Clara - Borgerhout - Amber De Wispeleir 8

Onder het motto “Save the best for last” scoort Amber helemaal met een uiterst smaakvol dessert op basis van pompelmoes, kalamansi, limoen & yoghurt.

Vina Clara - Borgerhout - Amber De Wispeleir 9

Er werd ons nog verteld dat ze in de toekomst extra werk gaan maken van de amuses en de koffiegarnituur. Maar we waren al heel content met dit bordje vers gebakken koekjes dat bij de koffie werd geserveerd. Hierna kwam er nog een ijslolly van framboos met witte chocolade. Na een korte kennismaking met Amber in de keuken was het tijd om terug richting huis te keren.

Vina Clara - Borgerhout - Amber De Wispeleir 10

Een opfrissing van het interieur en een nieuwe chef, dit geeft Vina Clara een enorme energie boost. Met de volle 100 % gaan ze er hier voor. De timing van de gerechten, de geserveerde wijnen, het interieur, het verhaal van Vina Clara zit goed. Amber serveert een degelijke en eerlijke keuken waar wij alvast fan van zijn. Een uurtje op de bus en 10 km fietsen bij -3, we hadden het er graag voor over. See you soon Vina Clara!

Vina Clara - Borgerhout - Amber De Wispeleir 11

Praktisch:

Vina Clara¦ Karel De Preterlei 210 ¦ 2140 Borgerhout ¦ T: 03 236 13 82 ∪¦ info@vinaclara.be

14/20 in GaultMillau ¦ Website

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Els delanoeije zegt:

    Vina clara werd intusen atelier maple.
    Toprestaurant met een absolute topchef!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *