Hoofdgerechten, Recepten

Gegrilde zalm met salsa van mango en avocado en Tilda rijst

Salsa van rode paprika, mango, rode ui, avocado en koriander

In dit gerecht combineren we een heerlijk stukje kort gegrilde zalm met deze smaakvolle salsa. Ikzelf hou normaal niet zo van fruit in een hoofdgerecht. Maar deze salsa is echt overheerlijk. Een overschotje van deze salsa werd de dag nadien bij het ontbijt zelfs terug op tafel gezet.

Tilda rijst, Lime & Coriander

De Pure Basmati rijst van Tilda is al lang een vaste waarde in onze voorraad kast. Maar een tijdje geleden kreeg ik de kans om deze voorgestoomde zakjes van Tilda te testen. In het gamma zitten smaken van o.a. Chilli & Lime, Coconut, Chilli & Lemongrass en de Pure Basmati. Voor dit gerecht koos ik de Oosterse variant met Lime & Coriander.

Gegrilde zalm met salsa van mango en avocado en Tilda rijst 2

Ik stond een beetje sceptisch tegenover deze voorgestoomde zakje. Je kan toch evengoed zelf je rijst koken en smaken toevoegen dacht ik dan. Maar ik moet toegeven dat dit toch verdomd gemakkelijk is. Steek een zakje 2 minuten in de microgolf en je rijst is klaar. Ondertussen kan je volledige aandacht gaan naar de rest van het gerecht. Kortom, met dit recept heb je echt heel weinig werk.

Nodig:

  • 2 zalmfilets
  • 2 zakjes Tilda rijst, Lime & Coriander

Salsa:

  • 1 rode paprika
  • 1 avocado
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 mango
  • 1/2 bussel koriander
  • 1 el olijfolie
  • 1 el limoensap

Doen:

  1. Snij de paprika, avocado, mango en rode ui in blokjes
  2. Voeg fijngesneden koriander, olijfolie en limoensap toe
  3. Breng op smaak met peper en zout
  4. Wrijf de zalmfilets in met olijfolie, kruid met peper en zout
  5. Zet een grillpan op het vuur en laat deze goed warm worden
  6. Grill de zalmfilets kort, deze mogen nog roze zien vanbinnen
  7. Warm de rijst op zoals op de verpakking staat
  8. Serveer de gegrilde zalm met salsa en rijst
  9. Werk af met enkele takjes koriander

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. lekker gerechtje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *