Thee cocktail met Samova
Ik hou ervan om thee te gebruiken in cocktails. Dit zorgt voor een extra dimensie en creatieve smaken. Ook deze keer gebruiken de Istanbul nights van Samova. We combineren deze zwoele thee met Oosterse kruiden in een cocktail met donkere rum, Campari en citroensap. De zwoele combinatie zorgt voor een creatief en kruidige thee cocktail.
Istanbul Nights – Samova
Dee thee wekt een instant vakantie gevoel op. Kruiden zoals kaneel, komijn, kardemom, peper, koriander worden versterkt door anijs, gember & kruidnagel. Kortom een zwoele thee met Oosterse specerijen. Eerder gebruikten we deze thee melange al in een gin tonic creatie
Samova – Rum – Campari
Het vakantie gevoel heeft niet alleen te maken met de thee soort. Voor deze cocktail gebruiken we ook Cubaanse rum en Campari uit Italië. Drie verschillende componenten van over heel de wereld zorgen voor een uitgebalanceerde en smakelijke cocktail.
Thee cocktail
Nodig voor 2 cocktails:
- 1 dl donkere rum
- 20 ml Campari
- 60 ml limoensap
- Istanbul nights – Samova (voor de siroop van thee)
- 1 dash bitters
- 1 eiwit
- ijsblokjes
- steranijs (voor de afwerking)
Doen:
Siroop van thee:
- Breng 50 g water met 100 g suiker aan de kook
- Zet het vuur af, roer totdat de suiker volledig is opgelost
- Voeg 1 kl thee toe
- Laat de siroop afkoelen
- Zeef de siroop
Cocktail:
- Giet 40 ml van de thee siroop in een cocktail shaker
- Voeg alle andere ingrediënten toe
- Shake krachtig
- Voeg enkele ijsblokjes toe en shake opnieuw
- Serveer de cocktail en werk deze af met steranijs