Crème brûlée soesjes - The Best of Both Worlds
Recepten, Zoetigheden

Crème brûlée soesjes – The Best of Both Worlds

Crème brûlée soesjes zijn de perfecte combinatie van twee klassieke desserts. Heerlijk verse soesjes gevuld met fluweelzachte crème en afgewerkt met een krokante karamellaagje van een crème brûlée. Deze verfijnde traktatie biedt het beste van beide werelden, met een romige vulling en een knapperige bovenkant. Ideaal voor een feestelijke gelegenheid of gewoon om jezelf te verwennen. Ontdek hoe je deze onweerstaanbare lekkernij thuis kunt maken!

Nodig voor 30 stuks

Soesjes

  • 85 g water
  • 85 g melk
  • 75 g boter
  • 100 g bloem
  • 4 eieren
  • 7 g suiker
  • snuifje zout
  • Doe water, melk en boter in een pannetje en breng het aan de kook. Zet het vuur zacht toe alle boter is gesmolten
  • Haal de pan van het vuur, roer de gezeefde bloem en zout eronder
  • Zet de pan weer op laag vuur en blijf roeren om het deeg gaar te maken. Dit duurt enkele minuten totdat het een droge bal vormt die loslaat van de bodem. Roer tussendoor met een spatel, want de bodem kan licht aanbakken.
  • Haal de pan van het vuur en doe het deeg in een beslagkom. Roer de eieren één voor één door het deeg met een spatel. Werk snel zodat het ei niet stolt. Het eindresultaat moet een glanzend soezendeeg zijn.
  • Vul een stevige spuitzak met gladde spuitmond met het deeg en spuit de soesjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk eventuele puntjes glad met een natte vinger.
  • Bak de soezen in een voorverwarmde oven op 200 °C (boven- en onderwarmte) voor 15-20 minuten, tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Let op dat ze zeker goed gebakken zijn. Als je ze te vroeg uit de oven haalt zakken de soesjes terug in

De crème

  • 400 ml melk
  • 100 ml room
  • 5 eigelen
  • 40 g suiker
  • 45 g maizena
  • 100 g boter
  • 100 g witte chocolade
  • Verwarm de melk en slagroom tot het kookpunt
  • Klop het eigeel en de suiker licht en romig
  • Klop op het laatste moment de maïzena eronder
  • Giet de helft van de melk op de geklopte massa en meng
  • Giet alles terug samen
  • Zet het geheel op het vuur en warm op tot het kookpunt, laat een minuutje pruttelen
  • Zet het vuur uit. Breek de witte chocolade in stukken. Roer deze door de hete pudding
  • Roer tot de chocolade is gesmolten
  • Giet hem in een kom. Leg plastic folie over de crème om velvorming tegen te gaan
  • Laat deze afkoelen in de koelkast
  • Roer in een andere kom de boter luchtig
  • Klop ook pudding glad met een klopper
  • Voeg beetje bij beetje de boter toe aan de pudding
  • Doe de pudding in een spuitzak met een gladde spuitmond

Karamel

  • 2 el water
  • 250 g suiker
  • Doe water en suiker in een pan en zet deze op het vuur.
  • Breng dit aan de kook en roer door tot de suiker is opgelost.
  • Roer niet meer in de pan zodra het mengsel kookt.
  • Laat de suiker doorkoken tot een goudbruine karamel. 

Afwerking

  • Maak met een scherp mes een kruisje onderaan in de soesjes
  • Vul de soesjes met de crème
  • Dep de soesjes in de hete karamel
  • Laat volledig opstijven en afkoelen
  • Smakelijk!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *