Wij zijn helemaal gek op shortribs, oftewel runderribben. Dit vlees is gewoon fantastisch – als je het goed klaarmaakt, wordt het heerlijk mals, sappig en ongelooflijk smaakvol. Of je nu kiest voor stoven, braiseren, of low and slow garen op de barbecue, het resultaat is altijd om je vingers bij af te likken. Wij hebben ervoor gekozen om ze op Italiaanse wijze ‘ossobuco style’ te bereiden.
Het intramusculaire vet is hier de ster – die dunne lijntjes die door het vlees lopen. Dat vet is de sleutel tot een sappig resultaat na langdurige bereiding. Hoe meer intramusculair vet, hoe beter het eindresultaat. Eerder maakten we hier al gebraiseerde shortribs met gnocchi en low&slow op de barbecue. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar het genot blijft hetzelfde!



Nodig voor 4 personen
- 1 kg shortribs – The Meatlovers
- 500 g tagliatelle
- 1 sjalot
- 1 wortel
- 1 steel selder
- 1 teentje knoflook
- 1 dl witte wijn
- 3 dl passata
- 1 groente bouillonblokje
- tijm – rozemarijn – laurier – oregano – basilicum
Doen
- Verwijder aan de onderzijde van de short ribs het vlies
- Snij de shortribs tussen de beenderen los zodat je 4 losse ribs krijgt
- Kruid de shortribs met peper en zout
- Smelt in een vuurvaste stoofpot een klontje boter
- Bak hier de shortribs aan tot ze mooi bruin zien. Haal deze uit de pan
- Snipper ondertussen de sjalot en look fijn. Snij de wortel en selder in blokjes
- Stoof in dezelfde stoofpot de sjalot en look aan
- Voeg nadien de blokjes wortel en selder toe. Stoof de groenten aan
- Giet de wijn hierbij, laat deze voor de helft inkoken
- Voeg de passata, 200 ml water en het bouillonblokje toe aan de groenten
- Voeg de verse kruiden toe
- Breng het geheel aan de kook
- Voeg de runderribben terug toe
- Plaats een deksel op de stoofpot
- Laat dit gedurende 3 uur zachtjes sudderen
- Breng op smaak met peper en zout
- Kook de tagliatelle beetgaar
- Smakelijk!



Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en The Meatlovers.
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.
