Ik ben geen liefhebber van zalm, maar hier verras je vriend en vijand mee
Recept voor 6 pakketjes/personen:
Ingrediënten:
- 6 x 100 á 125 gr zalmfilet
- 100 gr pikante chorizo, fijngemalen of fijngehakt
- 1 hand vol verse dille
- beetje bieslook en peterselie
- 100 gr boter
- 1 tl honing
- 1el mosterd
- 250gr zeekraal
- zilverfolie
Werkwijze:
- Breng een beetje water aan de kook
- Kook hierin de zeekraal 1,5 minuut en verfris deze onder koud water
- Snij de dille, bieslook en peterselie fijn
- Smelt de boter en meng de chorizo, dille/bieslook/peterselie, mosterd en honing er onder
- Pak 6 vellen zilverpapier van +- 30 op 30cm
- Leg in het midden van de vellen een beetje zeekraal
- Leg hierop het stuk zalm
- Kruid de zalm met een beetje peper
- Leg wat van de motermengeling (+- 2 el) op de bovenkant van de zalm
- Vouw de pakketjes dicht
- Bak ze ongeveer 15 min op de BBQ
- De zalm mag vanbinnen nog een beetje roze zijn