Krokante visreepjes op Vlaamse wijze
In dit recept combineren we gepaneerde en krokant gebakken visreepjes met de oer Belgische klassieker “asperges op Vlaamse wijze”. Hierdoor maak je van de asperges als voorgerecht een heerlijk lunchgerecht of hoofdgerecht.
Nodig voor 2 personen:
- 10 verse asperges
- 150 g hoeveboter
- 3 eieren + 1 ei om vis te paneren
- 1 el fijngesneden peterselie
- 350 g vis, bv pladijs of wijting
- paneermeel
- verse kruiden voor de afwerking
Doen:
- Schil de asperges van kop tot teen, breek het kontje er af
- Zet een kookpot op met koud water, snuifje zout en een klontje boter
- Doe de asperges in het water en breng dit naar het kookpunt.
- Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten).
- Nu zijn ze gaar, haal de asperges uit het water en verfris ze onder koud water, dep ze goed droog
- Kook de eieren gedurende 10 minuten
- Snij de peterselie fijn
- Doe de hoeveboter in een pot en laat ze rustig smelten op een zacht vuur.
- Alle onzuiverheden komen boven drijven, het melkgedeelte zakt naar onderen.
- Verwijder het schuim van de boter met een schuimspaan. of een kleine lepel.
- Giet de boter voorzichtig over in een ander sauspannetje zodat je enkel een heldergele vloeistof over houd
- Snij de vis in reepjes, klop het ei los met enkele druppels water
- Haal de visreepjes eerst door het ei, daarna door het paneermeel
- Bak de visreepjes krokant
- Bak de asperges aan, kruid deze met peper en zout
- Pel de eitjes, doe ze twee maal door een eiersnijder
- Voeg de eitjes en peterselie toe aan de geklaarde boter, kruid met peper en zout
- Serveer de krokante visreepjes met gebakken asperges en de smaakvolle mengeling van geklaarde boter met ei en peterselie
- Werk af met verse tuinkruiden
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram gebruik de hashtag #KrisKookt.