Risotto van fregola met venkelworst en gegrilde venkel
Recepten, Voorgerechten

Risotto van fregola met venkelworst en gegrilde venkel

Print Friendly, PDF & Email

Venkelworst of Salsiccia al Finocchio

In tijden waarin we tegenwoordig alles online bestellen, had ik eigenlijk nog nooit vlees online gekocht. Dit totdat ik opzoek ging naar venkelworst of Salsiccia al Finocchio. Deze vond ik bij Gustor Meat Boutique.

Deze Italiaanse klassieker wordt in eigen huis bereid. Ze gebruiken hiervoor grof gemalen schouder van Glorius varken, venkelzaad, zeezout en witte peper. Zoals altijd bij Gustor, zonder toevoeging van kleur of bewaarmiddelen en allergenenvrij.

Daarnaast bestelden we nog overheerlijke dry aged carpaccio, smaakvolle lamsburgers en het minder bekende stukje rundvlees “onglet”. Stuk voor stuk producten die we onmiddellijk opnieuw zouden bestellen.

Risotto van fregola met venkelworst en gegrilde venkel

Risotto van fregola

Deze keer maken we geen klassieke risotto, maar gaan we aan de slag met fregola. De kleine Italiaanse bolletjes pasta gemaakt van griesmeel. Hierbij serveren we nog in de oven gegrilde plakjes venkel.

Risotto van fregola met venkelworst en gegrilde venkel

Nodig voor 4 personen (voorgerecht)

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g fregola
  • 1 glas witte wijn
  • 500 ml groentenbouillon
  • 75 g parmezaanse kaas
  • 50 g boter
  • 300 g venkelworst
  • 2 venkel
  • olijfolie

Doen:

  • Snij de venkel in plakken van 1/2 cm dikte
  • Leg de plakken venkel op een ovenplaat bekleed met bakpapier
  • Besprenkel deze met olijfolie, kruid met peper en zout
  • Bak de venkel gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Snij de sjalot en knoflook fijn
  • Verhit een klontje boter en een scheut olijfolie in een kookpot
  • Stoof hierin al roerend de sjalot en knoflook aan zonder dit te laten kleuren
  • Voeg de fregola toe, laat deze kort mee aanstoven
  • Giet hier het glas wijn bij, laat dit voor de helft inkoken
  • Voeg nu beetje bij beetje de warme bouillon toe, roer af en toe
  • Laat dit ongeveer 14 minuten zachtjes pruttelen tot de fregola gaar is en het vocht verdampt is
  • Haal de risotto af het vuur
  • Voeg geraspte Parmezaanse kaas en een klontje boter toe
  • Breng de risotto op smaak met peper en zout
  • Bak ondertussen de venkelworst bruin
  • Serveer de risotto van fregola met gegrilde venkel en plakjes venkelworst
  • Werk eventueel nog af met enkele takjes groen van de venkel

Risotto van fregola met venkelworst en gegrilde venkel

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Kriskookt.be kreeg een waardebon om de webshop van Gustor op een eerlijke manier uit te testen. We bekijken de producten altijd als gewone klanten. Zo zijn onze artikels objectief en eerlijk.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *