Soep van spitskool met coquille, bresaola en curry
Recepten, Soepen

Soep van spitskool met coquille, bresaola en curry

Print Friendly, PDF & Email

Soep van spitskool

In deze feestelijke soep combineren we verschillende smaken. Zo werken we deze soep van spitskool af met gebakken coquille, gedroogde bresaola en olie van curry. Het grote voordeel is dat je bijna alles vooraf kan klaarzetten. De soep opwarmen en 1 coquille per persoon bakken. Op deze manier serveer je in geen moeite een overheerlijke en originele soep.

Ingrediënten van Lidl

Nodig voor 4 personen

  • 1/2 spitskool
  • 1 sjalot
  • 1 pak bresaola (Italiaanse bresaola IGP – Deluxe – Lidl)
  • 50 ml witte wijn
  • 500 ml groentebouillon
  • 125 ml room
  • 1 tl mosterd
  • 4 coquilles

Doen

  • Leg 6 plakjes bresaolo op een bakplaat met bakpapier
  • Droog de bresaola ongeveer 1 uur op 110 graden. Bewaar de gedroogde bresaola voor de afwerking
  • Snipper de sjalot fijn, snij de spitskool in fijne stukjes
  • Snij 3 plakjes bresaola fijn
  • Warm in een ruime kookpot een klontje boter op
  • Stoof hierin de sjalot, spitskool en bresaola aan
  • Blus het geheel met de witte wijn
  • Voeg groentebouillon en mosterd toe
  • Laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen onder deksel
  • Mix de soep fijn, giet deze door een zeef
  • Voeg de room toe aan de soep. Laat de soep nu niet meer koken
  • Breng de soep op smaak met peper en zout

Olie van curry

  • 1 kl currypoeder
  • 1 kl water
  • 1/2 dl olijfolie

Doen

  • Meng het currypoeder en water tot een pasta
  • Voeg er de olijfolie aan toe
  • Roer de olie goed onder elkaar

Afwerking

  • Leg de coquilles op een schone keukendoek of keukenpapier en dep ze voorzichtig droog
  • Zet een koekenpan op het vuur met een scheut olijfolie en een klontje boter. Laat dit op medium-hoog vuur verhitten. Zodra het heet is leg je de coquilles in de pan
  • Bak de coquilles anderhalf tot twee minuten per kant
  • De kern wordt zo zacht gegaard, maar blijft glazig
  • Kruid met peper en zout
  • Leg de coquille in het midden van het diep bord
  • Schenk er een beetje soep bij
  • Werk af met gedroogde bresaola en olie van curry

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *