Gepocheerde 'Red Modoc' peer - Vanille - Hazelnoot
Recepten, Zoetigheden

‘Red Modoc’ peer – Vanille – Crumble hazelnoot

‘Red Modoc’ peer

Sinds kort liggen er bloedrode ‘Red Modoc’ peren exclusief in de winkelrekken van Lidl. Deze peer heeft een bijzonder zoete smaak waardoor de mogelijkheden enorm zijn. Lekker uit het vuistje, maar je kan ze bovendien gebruiken in tal van warme gerechten. Wij pocheren deze rode peer in witte wijn met vanille en sinaasappel. Daarbij serveren we lobbig geklopte room, crumble van hazelnoten en een bolletje vanille-ijs

Ingrediënten van Lidl – 8 personen

Crumble van hazelnoot

  • 50 g boter, kamertemperatuur
  • 50 g kandijsuiker
  • 50 g bloem
  • 75 g hazelnoten (grof gehakt)
  • snuifje grof zeezout

Doen

  • Maak een mengeling van boter, bloem, suiker en hazelnoten
  • Verspreid dit op een ovenplaat met bakpapier
  • Strooi er een beetje grof zeezout over
  • Bak gedurende 15 minuten op 180 graden
  • Roer halverwege de crumble om met een vork

Gepocheerde ‘Red Modoc’ peer

  • 8 ‘Red Modoc’ peren
  • 1 fles witte wijn
  • 1 vanillestok
  • 1 sinaasappel
  • enkele takjes tijm
  • 100 g suiker
  • 100 ml room

Doen

  • Snij de vanillestok overlangs door en schraap er met een mespunt de zaadjes uit.
  • Voeg de zwarte zaadjes samen met de vanillestok toe aan de witte wijn
  • Breng de witte wijn, vanille, suiker, tijm, schil en sap van sinaasappel aan de kook
  • Schil de peren, verwijder het klokhuis. (ik gebruikte een parisiennelepel)
  • Zet de peren rechtop in de witte wijn. Plaats een deksel op de kookpot
  • Zet de pot gedurende 45 minuten tot 1 uur in een voorverwarmde oven van 190 graden
  • Controleer of de peren goed zijn. Ze moeten zacht zijn, maar hun vorm behouden
  • Haal de peren uit de bouillon
  • Laat de bouillon voor de helft inkoken
  • Zeef de bouillon en voeg er de room aan toe
  • Leg de peren terug in de bouillon om lauw te serveren

Afwerking

  • Vanille ijs
  • verse munt
  • 200 ml room

Doen

  • Klop de room lobbig tot mayonaise dikte
  • Lepel een toefje room in de borden
  • Leg daarom een peer
  • Verdeel er een beetje crumble naast
  • Leg daarom een mooie bol vanille ijs
  • Werk af met een beetje lauwe bouillon en een takje munt

Recept in foto’s


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *