Ovenschotel met kippengehakt
Thuis kreeg ik direct de opmerking “de winter is voorbij en meneer zal eens een ovenschotel maken”. Geen probleem, want deze ovenschotel met kippengehakt smaakt het hele jaar door.
We combineren kruidig gebakken kippengehakt met spinazie, rode puntpaprika en blokjes zoete aardappel. De ovenschotel bestrooien we met feta en grof gehakte pijnboompitten. Heerlijk, smaakvol en gezond.
Nodig voor 2 personen
- 350 g kippengehakt
- 1 ui
- 1/2 rode peper
- 200 g verse spinazie
- 1 rode puntpaprika
- 400 g zoete aardappel
- 100 g feta
- 1 el pijnboompitten
- ras el hanout
- peper en zout
Zoete aardappel
- Was de zoete aardappelen, snij deze in blokjes van 1 cm
- Besprenkel de blokjes zoete aardappel en olijfolie
- Kruid deze met peper, zout en ras el hanout
- Leg een vel bakpapier op een ovenschaal
- Verdeel hierop de blokjes zoete aardappel
- Bak deze gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
Ovenschotel
- Snij de ui, knoflook en rode peper fijn
- Stoof dit aan in een ruime kookpot
- Voeg het kippengehakt toe, bak dit goudbruin
- Verdeel het gehakt onderaan in de ovenschotel
- Kuis de puntpaprika, snij deze in halve ringen
- Stoof de ringen puntpaprika aan
- Voeg op het einde de spinazie toe
- Bak dit kort aan, kruid met peper en zout
- Verdeel de spinazie/paprika over het gehakt
- Haal de blokjes zoete aardappel uit de oven
- Leg deze bovenop de spinazie/paprika
- Verkruimel de feta er bovenop
- Hak de pijnboompitten en strooi deze over de ovenschotel
- Bak de ovenschotel nog 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.