Roku Gin - Tataki van eend - Koriander - Limoen
Aperitief hapjes, GinTonic Foodpairing, Recepten

Roku Gin – Tataki van eend – Koriander – Limoen

Suntory Roku Gin was de eerste gin op de Japanse markt. Roku betekent ‘zes’, verwijzend naar de zes Japanse botanicals die zorgen voor een heerlijk fris en florale smaak. Deze 6 bijzondere botanicals zijn kersenbloesem, kersenbladeren, twee soorten groene thee (gyokuru en sencha), sansho peper en yuzu. Deze basis is verder aangevuld met meer tradtionele botanicals zoals jeneverbessen, koriander, kardemom, kaneel en citroenzeste.

Tataki van eend – Koriander – Zoete aardappel – Limoen

Bij deze krachtige en smaakvolle gin, creëerden wij een even uitdagend gerecht. Tataki van eend met crème van koriander, geroosterde hazelnoten, chips van zoete aardappel, gemarineerde sjalot en zeste van limoen. Een gerecht dat mooi aansluit bij de fris en florale smaak van deze gin.

Nodig voor 4 personen

  • 1 eendenborst (200 g)
  • chips van zoete aardappel
  • 40 g hazelnoten
  • 1 plantje verse koriander
  • 100 g zure room
  • 1 sjalot
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 tl suiker
  • 1 tl zout
  • limoen

Doen

  • Kuis de eendenborst op, snij een beetje van de randjes vet weg, verwijder eventueel de vliesjes en bloedvaten.
  • Kerf de vetkant van de eendenborst in. Kruid de eendenborst met peper & zout
  • Leg de eendenborst met vetkant naar beneden in een koude pan
  • Zet deze pan op een hoog vuur. Bak de eendenborst langs beide kanten mooi bruin
  • Leg de eendenborst met de vetkant naar beneden (in deze pan of een ovenschoten) voor 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Laat nu de eendenborst volledig afkoelen. Bewaar tot gebruik in de koelkast
  • Pluk de blaadjes koriander.
  • Plet 10 g koriander in een vijzel tot deze fijn is
  • Meng de geplette koriander met 100 g zure room. Breng dit op smaak met peper en zout
  • Pel de sjalot, snij deze in fijne ringen
  • Meng de sjalot met witte wijnazijn, suiker en zout
  • Rooster de hazelnoten 5 minuten in een voorverwarmde oven. Op deze manier kan je makkelijk het bruine velletje/vliesje verwijderen. Hak deze grof

Afwerking

  • Snijd de eendenborst in fijne plakjes. Schik deze op de borden
  • Spuit enkele toefjes crème van koriander op de borden
  • Werk de borden af met chips van zoete aardappel, gemarineerde sjalot, geroosterde hazelnoten en verse koriander
  • Rasp een beetje zest van limoen over de tataki
  • Schenk een gin tonic in
  • Geniet!

Roku gin & tonic

  • 50 ml Roku Gin
  • 100 ml tonic
  • Schijfje gember
  • 2 á 3 jeneverbessen

#ADV – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Alcobrands



Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *