Vietnamees gewokt rundvlees
Voor het Vietnamees gewokt rundvlees maken we een eenvoudige marinade met look, oestersaus en sojasaus. Het vlees bakken we kort aan in een hete wok. Daarbij serveren we een lauwe noedelsalade met sobanoedels, broccoli, koriander, tomaat en rode ui. Dit smaakvol bordjes wordt afgewerkt met grof gehakte en geroosterde cashewnoten. Een enorm eenvoudig en smaakvol recept.

Nodig voor 2 personen
- 350 g rundsvlees
- 1 teentje knoflook
- 2 el oestersaus
- 1 el sojasaus
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- 180 g soba noedels
- 1 plantje koriander
- 1 el sesamolie
- 2 el olijfolie
- 1 broccoli
Doen:
- Hak de cashewnoten grof, rooster deze in een pan zonder vestof
- Snij het rundvlees in reepjes
- Marineer het vlees met oestersaus, sojasaus en een geplet teentje knoflook
- Kuis de broccoli, kook deze beetgaar
- Snij ondertussen de tomaat in blokjes en de rode ui in halve ringen
- Kook de soba noedels gaar
- Snij de helft van de koriander fijn
- Meng de fijngesneden koriander, broccoli, tomatenblokjes en rode ui onder de noedels
- Breng de noedelsalade op smaak met olijfolie, sesamolie, peper en zout
- Wok de gemarineerde reepjes rundvlees kort aan
- Serveer de lauwe noedelsalade met gewokte runderreepjes
- Werk af met verse koriander en geroosterde noten

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.