Nog een koffietje na het eten?
Blog

Nog een koffietje na het eten?

Print Friendly, PDF & Email

#ADV. Geniet jij ook zo van een koffietje of wat thee na een heerlijk diner? Het is bij velen een populaire afsluiter op restaurant, maar ook thuis kan je zo’n koffiemomentje integreren na het eten.  Als je een lekker etentje met vrienden of familie organiseert, kan je met enkele kleine ingrepen de ‘coffee time’ net dat tikkeltje culinairder en specialer maken. Hoe? Simpel, volg gewoon onze drie stappen.

Voorzie een gebakje

Niets zo heerlijk als een versgebakken madeleintje na een lange maaltijd, of zelfgemaakte pralines. Je hoeft zeker geen sterrenchef te zijn om zo’n gebakje op tafel te toveren: bosbessenmuffins, meringue, verse speculaas of boterwafeltjes zijn makkelijke alternatieven die perfect gaan bij koffie. Als je wat inspiratie mist, heb ik hier alvast enkele makkelijke recepten voor koekjes opgelijst. Om je gasten de avond nooit te doen vergeten, kan je nog enkele zandkoekjes of boterwafels feestelijk inpakken om mee naar huis te nemen. Een Delacre doos heb jij dus niet nodig: jij maakt gewoon zelf de heerlijkste koekjes voor je gasten!

Ga voor kwaliteitsvolle koffie

Daag je smaakpapillen uit en probeer eens wat nieuwe koffiebonen: zo kan je kiezen voor een slow roast, een oudere ambacht waarbij het verbrandingsproces wat langzamer gebeurt. Perfect om al die aroma’s te laten uitblinken! Ook specialty coffee – een term voor de hoogste kwaliteit koffie – is een aanrader: stap een lokale specialty coffee bar binnen, of zoek op het internet naar een lokale verdeler. Doordat de koffieboon doorheen het hele proces van productie en verwerking tot branding met oog voor detail wordt behandeld, krijg je een erg rijke en subtiele smaak. Ook eens een andere variatie van illy koffie kan de smaakpapillen van je gasten triggeren: denk aan de Arabica Selection uit Guatemala of India.

Zorg voor afwisseling

Niet iedereen houdt van straffe koffie of groene thee. Zorg daarom voor voldoende afwisseling. Ga enkele favoriete theemengelingen kopen in de theewinkel om de hoek: een theemengeling met fruit, groene thee en zwarte thee is genoeg keuze om je gasten te entertainen. Bij je koffie kan je kiezen voor een Nespresso machine waar je veel keuze hebt bij de capsules, of je kan bij je espressomachine verschillende groottes instellen. Koop voor je gasten uitnodigt nog snel even verse melk en ook een plantaardig alternatief zoals havermelk. Met een handige melkopschuimer kan je je latte art showen aan je vrienden. Iedereen geniet van een heerlijk warm drankje met een gebakje erbij? Voila, avond geslaagd!

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *