Een inspiratie dag aan zee met Delhaize
Blog

Een inspiratie dag aan zee met Delhaize

Print Friendly, PDF & Email

Inspiratie voor de feestdagen,

Soms krijg je als blogger zo van die uitnodigingen die je niet kan afslaan. Één daarvan was deze uitnodiging voor een exclusief dagje aan zee. Op het programma stond een gezellige lunch bij AIRrepublic, met Jeroen De Pauw en een handvol collega-bloggers het perfecte eindejaarsmenu met de producten van Delhaize op tafel toveren en cocktails pairen met dessertjes bij The Pharmacy. Klinkt toch fantastisch!

Lunch bij AIRrepublic,

AIRrepublic is de nieuwe laagdrempelige brasserie van Sergio Herman in de jachthaven van Cadzand. Het is gevestigd in een superstrak paviljoen met uitzicht op de zee en de haven. De gerechten zijn gebaseerd op de klassieke keuken en Sergio’s roots, eenvoudige bereidingen met Zeeuwse producten in de een hoofdrol.

Een inspiratie dag aan zee met Delhaize

Het kan aan mij liggen, maar eenvoudig noem ik gerechten die jij en ik klaarmaken. Wat dit keukenteam hier serveert is gewoonweg om duimen en vingers af te likken. Het restaurant is nog maar enkele maanden open en scoort niet voor niets met een knappe 16/20 in Gault&Millau.

Een inspiratie dag aan zee met Delhaize

Tijdens deze lunch kregen we de opdracht om in twee teams drie verschillende hapjes uit te werken. Daarbij een mocktail en een cocktail. Na deze fantastische lunch en een deugddoende wandeling over het strand van Cadzand namen we de taxi naar de Delhaize in Knokke. Opgesplitst in teams gingen we opzoek naar de juiste ingrediënten.

Een inspiratie dag aan zee met Delhaize

Kook battle,

In Knokke kregen we een keuken ter beschikking en kon de battle beginnen. Kwa dranken ging ons team voor een mocktail op basis van veenbessen en tonic. Daarnaast serveerden we geen cocktail maar een heerlijke biertje: The Calling IPA van Boulevard Brewing Company. Dit bier zorgde voor een perfecte pairing met één van onze hapjes.

De blog-collega’s gingen aan de slag voor een lepelhapje met pastinaak, Parmezaanse kaas en sint Jacobsvrucht en een gebakje van brickdeeg, abdijkaas, peer en granaatappel. Ikzelf en Caroline van ‘Avocado van de Duivel’ namen het hapje rond zeebaars voor onze rekening.

Dit hapje bestond uit een heerlijk pizza krokantje, zure room, tartaar van zeebaars, avocado en koriander. Zo tevreden over dit hapje en de pairing met het bier dat je dit volledige recept kan terugvinden op de blog.

Een inspiratie dag aan zee met Delhaize

Eindejaarsproducten van Delhaize,

Na deze hapjes battle was het aan Jeroen De Pauw die nog twee heerlijke gerechten op tafel toverde met de nieuwe eindejaarsproducten van Delhaize. Zoals je op de foto hierboven kan zien serveerde Jeroen nog een heerlijk gerecht met kreeft en zeegroenten zoals zeebanaan en zeevenkel.

Een inspiratie dag aan zee met Delhaize

The Pharmacy,

Of we deze dag nog niet genoeg hadden gegeten, reden we richting The Pharmacy. De befaamde speakeasy cocktail bar van de familie Van Ongevalle. Hier kregen we een voorstelling van de gebakjes die exclusief voor Delhaize ontwikkeld worden door Gaelens.

Van hun specialiteit ‘Misérable’ tot de gekende reuzemacaron met framboos en de kerstman muts met chocolademousse. Hoe lekker was die macaron wel niet. Nu kies ik ervoor om zelf een dessert te maken voor de feestdagen. Maar die macaron met framboos is naar het schijnt een heerlijke combinatie met champagne. Misschien toch wel interessant voor een familie bezoek op 1 januari.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *