Sail & Anchor - Michael Yates - Berchem
Restaurant belevingen

Sail & Anchor – Michael Yates – Berchem

Print Friendly, PDF & Email

Sail & Anchor – Berchem

Michael Yates & Marijke Van Hacke introduceerde in 2016 de Britse gastronomie in Antwerpen. Voor hun restaurant Sail & Anchor trokken ze richting de Guldenvliesstraat in Berchem waar het voormalige pand van Restaurant Veranda vrij kwam.

De ongedwongen sfeer is door de jaren heen geabsorbeerd in de muren. Want ook Michael en Marijke trekken deze lijn verder. Houten tafels en stoelen en de minimalistische inrichting zorgen voor een knusse en gemoedelijke sfeer die gastronomie toegankelijk maakt.

Michael Yates & Marijke Van hacke

Michael is afkomstig uit Lancashire (North West England). Nadat hij ervaring opdeed bij verschillende sterrenrestaurants in het Verenigd Koninkrijk kwam hij terecht bij Oud Sluis van Sergio Herman. Tijdens zijn drie jaar als sous chef bij Oud Sluis ontmoette hij zijn vriendin Marijke.  Samen trokken ze op culinaire werkreis door Azië en Australië. Na een tussenstop bij Carcasse van Hendrik Dierendonck gooiden ze hun anker uit in Antwerpen. Sail & Anchor was geboren.

Hier serveert Michael pure Britse gastronomie door de ogen van een jonge creatieve chef. De gerechten zijn origineel, smaakvol en perfect op smaak. Daarnaast neemt Marijke het gastvrouw gebeuren op zich en zorgt voor een aangename en ongedwongen sfeer in het restaurant.

Taste of Sail & Anchor Summer 2017

We nemen voor een aperitief plaats op het terras waar Marijke ons meer uitleg komt geven over de verschillende soorten Brits bier. Hierbij bracht Michael al een eerste hapje op te delen. Wel hun befaamde Gefrituurde whitebait visjes met limoenzeste, piment d’Espelette en een aïoli met inkt. Gewoonweg een top start!

Vervolgens brengt de chef ons een bordje charcuterie, eentje om duimen en vingers af te likken.

Wat later op de avond begint het wat frisser te worden op het terras en nemen we plaats binnen in het restaurant. Hier stelt Michael het broodgerecht voor. Zuurdesembrood met bruin bier komt krokant gebakken en warm op tafel. Hierbij kwam een garnituur van verse boter, parfait van kippenlever, verse Cottage cheese, gepekelde groenten en een frisse tomatensalade. In het glas werd een heerlijke Red Ale van Brouwerij Brochus geschonken. Een heerlijk Belgisch, in Antwerpen gebrouwen bier.

Daarna werd er een heerlijke Provencaalse vissoep met geroosterde venkel geserveerd. In het glas kwam een mooie volle Italiaanse wijn die samen met dit gerecht voor het nodige vakantie gevoel zorgde.

Het hoofdgerecht bestond uit, om het op z’n Brits te zeggen duck & carrots.  Op het bord kwam een kroketje met stoverij van eend, huisbereide ketchup en frisse structuren van wortel. Apart werd een perfect gebakken en uiterst smaakvol stukje eendenborst geserveerd. Hierbij werd een heerlijke wijn van Domaine de la Dourbie geschonken.

Van het dessert op basis van frangipane, perzik, framboos en bloemen heb ik spijtig genoeg geen foto. Maar de tijd was gekomen om dit heerlijke diner af te sluiten met een tasje koffie. Hierbij kwam nog een machtige sticky toffee pudding aan tafel.

We hadden al van verschillende kennissen gehoord dat het echt de moeite was bij Sail & Anchor. Eindelijk kunnen we dit bevestigen. Michael gaat back to basic en zorgt ervoor dat elk component een toegevoegde waarde heeft. Marijke schenk hierbij creatieve aangepaste bieren, wijnen of een alcoholvrij alternatief. We hebben genoten van een top diner waar Brits pub food werd versterkt met creatieve gastronomie. See you soon Michael & Marijke.

Praktisch:

Sail & Anchor ¦ Guldenvliesstraat 60 ¦ 2600 Antwerpen
03 430 40 04 ¦ Website ¦ Facebook

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *