Februari - Tournée Minérale - Mocktail inspiratie
Dranken & Cocktails, Recepten

Sinterklaas cocktail: Wodka – Wortel – Mandarijn

Print Friendly, PDF & Email

Sinterklaas cocktail,

Sinterklaas is toch vooral een feest voor de kinderen. Ze kijken er razend hard naar uit om hun schoen te zetten. Hierbij hun brief voor Sinterklaas, een wortel voor het paard van sinterklaas en een flesje bier voor zwarte piet. S’morgens vinden ze dan chocolade, mandarijntjes, cadeautjes & speculaas. Deze traditie, smaken en sferen wilde ik vertalen in een Sinterklaas cocktail.

Zo kunnen volwassenen ook eens terug Sinterklaas vieren. Ik ging aan de slag met de wortel die voor het paard van sinterklaas bedoeld was. Verder koos ik voor mandarijn en kruiden zoals kaneel en nootmuskaat die we normaal terug vinden in de speculaas.

De wortel verwerken we tot wortelsap, vers door de sapcentrifuge is dit heel lekker. Maar je kan ook gewoon wortelsap kopen in de supermarkt. De smaken van mandarijn en kruiden zoals kaneel vinden we terug in de Fever-Tree Clementine. De heerlijke combinatie van deze ingrediënten weerspiegelen perfect de smaken die gebonden zijn aan het sinterklaasfeest.

Sinterklaas cocktail: Wodka - Wortel - Mandarijn

Fever-Tree Clementine Tonic by Sergio Herman,

Deze tonic heeft een zachte, ronde, ietwat zoetere smaak door de clementines. De subtiele toets van kaneel zorgt voor een fijne kruidige toets. Twee smaken die perfect passen bij het Sinterklaas gebeuren. Deze tonic lanceerde Sergio Herman samen met Charles Rolls & Tim Warillow, de bezielers van Fever-Tree.

Sinterklaas cocktail: Wodka - Wortel - Mandarijn

Sinterklaas cocktail: Wodka – Wortel – Mandarijn

Sergio Herman ontwikkelde twee cocktails met deze tonic: Clementines & Basillove en Cinnamon Satisfaction. Mijn cocktail is geïnspireerd op deze laatste.

  • Vul een cocktail glas met grote blokken ijs
  • Giet er 20 ml wortelsap en 45 ml wodka bij
  • Voeg enkele druppels Angostura Bitters toe
  • Vul verder op met 1/3 flesjes Fever-Tree Clementine & Cinnamon Tonic Water
  • Werk af met vers geraspte nootmuskaat
  • Geniet!

 

Sinterklaas Mocktail:

Wil je deze cocktail ook delen met de kinderen? Laat dan eenvoudig de wodka achterwege. Zo krijg je een heerlijke mocktail die er helemaal hetzelfde uit ziet.

 

Sinterklaas cocktail: Wodka - Wortel - Mandarijn

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *