Weber Master Touch – GBS – Limited edition,
Weber breng deze keer een Limited Edition uit van de Master Touch. Met z’n iconische rode kleur wordt deze barbecue het middelpunt van je tuin. De mogelijkheden zijn door het GBS of Gourmet BBQ System enorm uitgebreid. Deze keer maken we heerlijke pompoen poffertjes.
Gourmet BBQ Systeem
Dankzij het Gourmet BBQ System met inmiddels acht verschillende accessoires slaagt elk gerecht. Het middenpunt van de barbecue rooster kan je vervangen door verschillende accessoires. In het verleden gingen we al aan de slag met de pizzasteen en de Dutch oven.
Deze keer halen we de poffertjespan boven. We maken niet zomaar poffertjes, maar poffertjes met pompoen. In dit recept vind je twee varianten, hartig en zoet
Pompoen poffertjes: (20 stuks)
- 1 ei
- 180 ml melk
- 200 g zelfrijzende bloem
- 5 g droge gist
- 150 g pompoen puree
- olie
- Roer de droge gist los in lauwe melk
- Meng deze melk met de pompoenpuree en het ei
- Voeg bloem toe, roer tot een egaal beslag
- Dek het beslag af met een vochtige keukenhanddoek en laat 1 uur rusten
- Warm de barbecue op tot 200 graden. (indirecte warmte)
- Plaats de poffetjes pan in het GBS Systeem
- Klop met een klopper de lucht uit het gerezen beslag zodat het deeg helemaal inzakt
- Vet de poffertjespan in met olie door middel van een siliconen borstel
- Doe in elk gaatje een volle eetlepel beslag
- Sluit het deksel van de barbecue
- Draai na enkele minuten de poffertjes om
Hartig
Serveer de gebakken poffertjes met:
- feta
- rode ui
- rucola
- geroosterde pompoenpitten
- olijfolie
Zoet:
Serveer de gebakken poffertjes met:
- poedersuiker
- geroosterde pompoenpitten
- zure room met vanillesuiker of honing
Gourmet BBQ Systeem,
Naast de Dutch oven, pizzasteen en poffertjespan zijn deze accessoires mogelijk:
- Sear grate – Gietijzeren grill voor de perfecte steak
- Gietijzeren bakplaat
- Wok – Voor klassieke Aziatische of Italiaanse gerechten
- Gevogeltestomer – Ideaal voor gevogelte en groenten.
- Koreaanse barbecue – Speciaal voor gemarineerde gerechten
Klassieke poffertjes
- 1 ei
- 50 g zure room
- 280 ml melk
- 200 g zelfrijzende bloem
- 5 g droge gist
- 1 kl suiker
- Roer de droge gist los in de lauwe melk
- Voeg alle ingrediënten toe, roer tot een egaal beslag
- Dek het beslag af met een vochtige keukenhanddoek en laat 1 uur rusten
- Klop met een klopper de lucht uit het gerezen beslag zodat het deeg helemaal inzakt
- Bak de poffertjes
- Serveer met boter, suiker, Grand Marnier, …
Het Gourmet BBQ Systeem ziet er inderdaad ideaal mee uit. Zo wordt de BBQ echt multifunctioneel.