Rode biet was nu niet bepaald mijn favoriete groenten. Bieten staan bekend voor hun aardse smaken. Maar in deze bereiding verdwijnt deze bijna. Ik denk dat rode biet zo ongeveer wel de gezondste groenten is. Bieten zijn rijk aan magnesium, kalium, foliumzuur, vezels & antioxidanten. Goed tegen hart- en vaatziekten, helpt je spijsvertering, verbetert je stofwisseling en helpen je cholesterol te verlagen. In deze combinatie lust iedereen rode biet
Maak dit hapje in combinatie met de Tartaar van rode biet
Bekijk hier een vernieuwd recept met 2 verschillende versies carpaccio van rode biet.
Recept voor 6 personen
Ingrediënten:
- 2 rode bieten
- 1 el geroosterde pijnboompitten
- olijfolie
- rode wijn
Werkwijze
- Was de bieten, maar schil deze niet
- Doe 2 bieten in een kookpot en voeg rode wijn toe tot ze onder staan
- Voeg 1 el balsamicoazijn en 1 el gewone azijn toe
- Breng de bieten aan de kook, en laat deze ongeveer 25 minuten koken
- Haal de bieten uit het kookvocht, laat ze afkoelen en pel ze
- Snij de bieten in dunne plakjes en schik deze op een bordje
- Kruimel er wat feta over en verdeel de pijnboompitten
- Werk af met een beetje olijfolie