Carpaccio van rode biet met hazelnoten & croutons
Recepten, Voorgerechten

Twee versies met carpaccio van rode biet

Print Friendly, PDF & Email

Ik moet eerlijk toegeven dat ik vroeger ook geen liefhebber was van rode biet. Maar dat lag waarschijnlijk niet echt aan de rode biet, maar aan wat ermee gedaan werd. Sommige vinden rode bietjes naar aarde smaken, maar dit is echter een teken dat ze niet goed zijn klaar gemaakt. In het juiste recept en met de juiste bereiding is dit echt overheerlijk. In deze blogpost maken we niet één maar twee recepten met deze groenten.

Voorbereiding voor beide recepten

  • Was de rode bieten grondig (schil ze niet)
  • Bewaar 1 rode biet rauw voor één van de recepten
  • Rooster de rode bieten in z’n geheel gedurende 70 minuten op 165 graden
  • Haal de bieten uit de oven, laat ze even afkoelen
  • Pel of schil de bietjes, laat ze volledig afkoelen

Carpaccio van rode biet – The classic

  • Parmezaanse kaas
  • pijnboompitten
  • rucola
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • peper van de molen

Doen

  • Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof
  • Snij de gepofte rode bieten in plakjes, schik deze op de borden
  • Sprenkel er olijfolie overheen. Kruid met peper en zout
  • Werk af met pijnboompitten, Parmezaanse kaas en rucola

Carpaccio van rode biet met hazelnoten & croutons

  • balsamicoazijn
  • olijfolie
  • hazelnoten
  • ciabatta
  • grof zeezout
  • peper van de molen
  • tuinkruiden

Doen

  • Snij de ciabatta in blokjes
  • Bak de blokjes brood krokant in een pan met olijfolie. Zet even apart
  • Rooster de hazelnoten in een pan zonder vetstof
  • Schil de rauwe rode biet, snij deze in heel fijne blokjes
  • Marineer de rauwe rode biet met balsamico en olijfolie. Kruid met peper en zout
  • Snij de gepofte rode bieten in plakjes, schik deze op de borden
  • Sprenkel er olijfolie overheen. Kruid met peper en zout
  • Verdeel er blokjes rauw gemarineerde rode biet over
  • Werk af met grof gehakte hazenloten, croutons en tuinkruiden

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *